Strona 20 z 67 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    Napisał kiedyś tu ktoś że aparaty do zdjęć, kamery do filmów, O!
    Równie dobrze można powiedzieć, że komputery są do pisania programów i liczenia, a nie do grania, oglądania filmów, czy słuchania muzyki. .

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Co do filmów, to 8 minut Slumdoga było kręconych 5D2 oraz kawałek HarryPotera.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    zwłaszcza jak producent daje nam to praktycznie w cenie, bo chyba nie spodziewaliście się że mark bez filmów będzie kosztował 40% mniej?.
    Tysiaka dołożyli Domyślam, się, że pewnie dlatego, że dolar osłabł w stosunku do jena przez te kilka lat, ale - jak to było z znanym dowcipie - "niesmak pozostał" :-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Równie dobrze można powiedzieć, że komputery są do pisania programów i liczenia, a nie do grania, oglądania filmów, czy słuchania muzyki. .
    Bardzo celne!
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 26-10-2009 o 10:05 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale kto to jest "was", bo ustalenie tego bardzo pomoże określić czy podniecają się Ci do których jest skierowana ta funkcja czy Ci co lubią cyferki?
    No przecież odpowiedź cytujesz. "Was" czyli "tych wszystkich, którzy się tym tak bardzo podniecają".

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Może trzeba wprowadzić jakieś legitymacje upoważniające do zakupu przecież żeby kupić taką jedynkę to trzeba robić na prawdę dobre zdjęcia inaczej "wesołośc ogarnia" po co taki zakup i po co interesować się wogóle takim sprzętem .
    Tak, tak ;-)
    Tu nie chodzi o żadną legitymację tylko o to że zgraja dzieciaków i onanistów podnieca się filmami i tym że będzie też takie kręcić, jak tylko kupi sobie aparat z funkcją filmowania. I na podnieceniu się kończy. Jeśli się mylę to niech ktoś z CB pokaże jakiś "filmik"

Mnie ogarnia wesołość, jak słyszę: "po co filmy, aparat jest do zdjęć a kamera do filmów", ale przecież nikt nie każe Ci używać wszystkiego co jest w aparacie
    Używac nie, podniecać się funkcją, której nie będę używać tym bardziej :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    tym że będzie też takie kręcić, jak tylko kupi sobie aparat z funkcją filmowania.
    No ale przyznasz, że ma zdecydowanie wieksze szanse zrobic coś ciekawego takim VDSLR-em, niz np. kupując idioten kamere w idioten sklepie lub używając zwykłego P&Sa. Pewnie dlatego też wiekszość z nas kupuje lustra, bo chodzi o to żeby narzędzie jak najmniej ograniczało Twoją kreatywność. Co z tego wyjdzie, to zarówno w przypadku fotek jak i filmów bywa różnie.

Co do jarania sie ficzerem, to tak samo można powiedzieć, że ludzie jarają się 8fps-ami, 50 punktami AF i potem biegają z pieskiem w ogrodzie, albo robia portrety swoich dziatek w trybie 8fps. Chcą to mogą, ważne żeby byli zadowoleni.

www.pbase.com/arra

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No ale przyznasz, że ma zdecydowanie wieksze szanse zrobic coś ciekawego takim VDSLR-em
    Jak kupię bolid formuły 1 to mam zdecydowanie większe szanse zostać następcą Roberta Kubicy niż gdybym nie kupił

Coś już napisał

Domyślnie

Jak ktoś chce to widzi fajne filmy, zarówno z 7D jak i z marka. Nie znaczy to też, że każdy musi je automatycznie publikować, tylko po to żeby jakiś małolat miał szanse wyładować w komentarzu swój kompleks. Mnie ogarnia wesołość, jak słyszę: "po co filmy, aparat jest do zdjęć a kamera do filmów", ale przecież nikt nie każe Ci używać wszystkiego co jest w aparacie, zwłaszcza jak producent daje nam to praktycznie w cenie, bo chyba nie spodziewaliście się żę mark bez filmów będzie kosztował 40% mniej?
    Mnie na przykład bardziej rozweselają Ci, którzy entuzjastycznie podchodza do zakupu pełnej klatki z myślą, że będą robić lepsze fotki.
    komputer jest uniwersalną platformą sprzętową, a i tak są produkowane wyspecjalizowane, dla graczy, stacje robocze cad, stacje graficzne, nettopy..
    a dlaczego ? bo kupując któregoś z nich kupujesz to co Ci jest potrzebne i nie płacisz za nic więcej, myslisz podobnie do tych wszystkich ludzi którzy sami jeżdżą do pracy vanami, bo w vanie wysoko się siedzi, mają do tego prawo, ale nie dość że przepłacili za samochód, bo do ich potrzeb wystarczy kompakt, płacą dwa albo trzy razy więcej za paliwo, zajmują miejsca na parkingach których nie ma, więc landarują się na poboczach, zasłaniają drogę tym "normalnym" itd. Tak właśnie producent sprzętu foto wykorzystuje chciejstwo użytkowników tych bardziej amatorskich i ładuje takie właśnie cudowności do poprzedniej puszki, sprzedając za więcej niż poprzedni model.
    aparaty do zdjęć, kamery do filmów
    polecam: http://pokochajfotografie.pl/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

sprzedając za więcej niż poprzedni model.
    Bardzo ciekawe co mówisz:
    The EOS 5D will be available in October priced at $3299 (US) / €3459 (EU)
    The EOS 5DII Body-only prices: US: $ 2,699, EU: € 2,499
    komputer jest uniwersalną platformą sprzętową, a i tak są produkowane wyspecjalizowane, dla graczy, stacje robocze cad, stacje graficzne, nettopy..
    To może zacznij zakładać, że aparaty też sają się coraz bardziej uniwersalną platformą (już teraz robią fotki, filmy, odtwarzają pliki video po hdmi, pełnią funkcję projektora, okreslają położenie itp. itd.), chcesz specjalizowanych urządzeń, kup średni/duży format, lejke M, lub inne ustrojstwa. Czy na wyspecjalizowanych komputerach do grania, nie możesz programować, uruchamiać programów CAD i vice-versa? Tak samo w aparacie możesz filmować, w kamerze możesz robić zdjęcia, nie widze tu żadnych sprzeczności. A akurat tak się składa, że zarówno filmy jak i fotki z dedykowanej do filmów kamery (mówie o porównywalnej półce cenowej), niestety nie dorównują jakością i możliwościami, temu co oferują VDSLR-y z wymienną opytką i wielkimi sensorami, stąd są ochy i ahy i pianie z zachwytu.
    wykorzystuje chciejstwo użytkowników
    No a kto kupuje aparaty, po co firma je tworzy, po co daje w nich takie a nie inne możlwiości? Bo sa ludzie którzy tego potrzebują i którzy za to zaplacą/wybiora właśnie ten produkt.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 26-10-2009 o 12:28 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak jak mogę zrozumieć racje obu stron (proponentów/oponentów vel. antagonistów/protagonistów rozwoju), tak nie mogę się oprzeć wrażeniu, że podobna dyskusja ma miejsce, gdy pojawia się każda "nowinka", a to programy Av/Tv/P, a to AF, a to AE, a to LV: wtedy zwykle Ci, którzy posiedli umiejętność pracy bez owych nowości stają się jakby bardziej o-/an- niż pro-
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    wtedy zwykle Ci, którzy posiedli umiejętność pracy bez owych nowości stają się jakby bardziej o-/an- niż pro-
    No ja właśnie tego nie pojmuje, rozumiem, że jeżeli kosztem dodania filmów jest pozbawienie aparatu jego poprzednich funkcji, można sie wtedy sprzeczać.
    Sądzę, że dla niektórych nawet wyświetlacz LCD z tułu aparatu jest pewnego rodzaju obrazą, bo przecież oni doskonale wiedzą co robią, znają potrzebne ustawienia na pamięć, nie muszą tego potwierdzać oglądając zdjęcie po wykonaniu, a to cholerstwo (LCD) nie dość, że kosztuje (zdecydowanie więcej niż implementacja filmów) to jeszcze prąd żre - dawniej jakoś nie było tylnego LCD w aparatach i jakoś się żyło.
    Nikt nikogo do niczego nie zmusza, ja, kupując 7D wcale nie mam zamiaru używać 8fps, a o ile przecież tańszy byłby ten aparat bez tej funkcjonalności, co nie znaczy, że nie rozumiem, że są ludzie którzy tego oczekują/potrzebują.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 26-10-2009 o 12:39

www.pbase.com/arra

Strona 20 z 67 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów