Czyli których wszystkich co się podniecają?
A to znów kogo masz na myśli?
Nie wiem co próbujesz udowodnić wciąż rzucając jakieś ogólniki i co do osób i co do tematu ale na tyle na ile ja znam zagadnienie to większość osób (nie są to dzieciaki - na ogół ludzie którzy mają już swoje 8)), która kręci filmy nie ma dsl-r, część z nich się zastanawia nad tym rozwiązaniem (i to raczej tańszym niż 1D mkIV ->7D) i nic nie pokażą na żądanie, bo to praca wielu ludzi i kosztuje na tyle dużo, że nikt Ci tego za darmo nie pokaże.
A co do "podniecania się" - nie wiem czemu nadużywasz tak często tego słowa ale niech będzie - w dslr "podnieca" filmowców głównie możliwość wymiany szkieł i DR matryc w dslr-ach, a nie jakość przy słabym świetle (w większości przypadków oświetleniowiec dba o to żeby światła było aż nadto), czy mała GO (to też rzadko jest potrzebne).
I na koniec według mojej oceny nowa jedynka wnosi stosunkowo mało nowego do świata filmu dslr - tu przełomem był IMHO 7D i dlatego nie spodziewam się żeby ktoś (kto poważnie traktuje temat filmu) się specjalnie "podniecił" premierą 1D mkIV z tego powodu.