Strona 62 z 67 PierwszyPierwszy ... 12526061626364 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Domyślnie

trochę " papki" na 6400 1dmk4 i 5dmk2

http://rapidshare.com/files/368579040/1d.rar.html
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Witam

PO weekendzie zabawy 1d mk4 moge powiedziec ze--
    - syatem af jest bardziej precyzyjny niz mk3- pliki wstawie wieczorem
    - balans bieli tez lepiej rozpoznaje co jest grane
    - sledzenia nie wlaczylem pelnego bo mam mam uprzedzenia po mk3
    - AF przy sledzeniu 1 punk + boczne /auta jadace na ciebie lapie ok 90%, mk3 mial ok 70 %
    - wyswietlacz przeostrza to minus mk3 mydlo wiec tu nie wiem czy lepiej
    ogolnie zadowolony jak narazie.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    - wyswietlacz przeostrza to minus

Oj, ile ja bym dał żeby w swoim GF1 mieć tak wadliwy wyświetlacz.

Darek, ten wyświetlacz po prostu umożliwia ci ocenienie czy zdjęcie jest ostre czy nie tam gdzie chciałeś bez zbędnych akrobacji (niebieskie lupki).

ps. Gratuluję dofinansowania na kulturę Wiem, że nie wszystkim tak łatwo je uzyskać

Domyślnie

nie prawda jesli chodzi o ocene ostroci foty tak ale to jak w 5dmk2 pokazuje za dobrze.
    Przyklad poswiecilem sie i postrzelalem sobie 200mmna f2 w celu testu af ( oh yee zupelnie inne szklo z mk4 prawie jak 5d kolorystyka zabija ostrosc af to czysta magia )
    Na wyswietlaczy pokazal ostrosc na przodzie auta ok w domu lipa , wnosek przeostrza strasznie jak dla mnie.

ja to tak widze co za duzo to nie zdrowo - przegieli z tym wyostrzeniem.

Darek

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Dokładnie... ja też dawno zazdrościłem nikoniarzom czy posiadaczom 50D+ tych ultra-ostrych wyświetlaczy 900px, ale już kilka razy w odpowiedzi: słyszałem właśnie taką opinię - za ostry, wszystkie zdjęcia wyglądają za ładnie ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

Może to przez dużą "gęstość"/rozdzielczość takich ekraników - piksele są tam o wiele mniejsze, niż na typowych wyświetlaczach komputerowych...
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Dokładnie... ja też dawno zazdrościłem nikoniarzom czy posiadaczom 50D+ tych ultra-ostrych wyświetlaczy 900px, ale już kilka razy w odpowiedzi: słyszałem właśnie taką opinię - za ostry, wszystkie zdjęcia wyglądają za ładnie ;-)
    Ja tam na rozdzielczość mojego LCD w 1D3 nie narzekam. Wszystko jest ok, pokazuje realna ostrość, świetne realne kolory.
    Jedyne co jest słabe to oczywiście kąty widzenia, i ogólnie praca w lepszym świetle - śłońcu, bo wtedy na nim już nic nie widać.
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

sebcio80 akurat z tobą się nie zgadzam dla mnie ten wyświetlacz jest ok tylko ok.
    Bo nie ma ani kolorów (popatrz na fote na monitorze i na wyświetlaczu - jest lekko zabarwiony na żółto , 40d ma niebieski 5 dmk2 ma cukierkowy a mk4 to samo przedobrzyli choć kolorystycznie jest lepiej, ale to tylko zasługa puszki bo daje lepsze kolory te canona prawdziwe )
    a co do ostrości to się nie wypowiem bo tu nie ma co opisywać jest tragedia vs np 40d.

* to widzę po swoim 1dmk3 ale może twój lepiej chodzi i wcale w to nie wątpię bo bawiłem się dwoma 1dmk3 i każdy działał inaczej - mowie tu o AF, mój to pierwsza wersja z Usa wiec możne później coś poprawili albo moj jest coś nie teges.

a tu parę rawow z mk4

http://rapidshare.com/files/369702786/1dmk4.rar

Darek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    sebcio80 akurat z tobą się nie zgadzam dla mnie ten wyświetlacz jest ok tylko ok.
    Bo nie ma ani kolorów (popatrz na fote na monitorze i na wyświetlaczu - jest lekko zabarwiony na żółto , 40d ma niebieski 5 dmk2 ma cukierkowy a mk4 to samo przedobrzyli choć kolorystycznie jest lepiej, ale to tylko zasługa puszki bo daje lepsze kolory te canona prawdziwe )
    a co do ostrości to się nie wypowiem bo tu nie ma co opisywać jest tragedia vs np 40d.

* to widzę po swoim 1dmk3 ale może twój lepiej chodzi i wcale w to nie wątpię bo bawiłem się dwoma 1dmk3 i każdy działał inaczej - mowie tu o AF, mój to pierwsza wersja z Usa wiec możne później coś poprawili albo moj jest coś nie teges.

a tu parę rawow z mk4

http://rapidshare.com/files/369702786/1dmk4.rar

Darek
    jak na razie mam 3 puchy i testuje w sobotę największe skoki samochodowe na wyspie wiec tam się okaże czy warto dołożyć drugie tyle do mk4.

http://www.youtube.com/watch?v=Zbewd3WTWUI

........................ uwielbiam to
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 30-03-2010 o 00:29 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

moj LCD w 1D3 nie ma zadnych odcieni, w przeciwienstwie do chociazby 5D, na ktorym wszystko jest zolte

jednak zapewne przez miesiace rozne partie roznych prodecentow nawet pakowane byly do body i jedne moga pokazywac inny obraz niz pozostale

AF to osobna kwestia, ja jestem zadowolony z 1D3 a jako długich obiektywow uzywam "nietrafiajacych" Sigm,

skoro masz 1D3 i 1D4 teraz to moze pokusilbys sie o jakies porownanie wiekszych ISO na plikach RAW?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

p.s

tęsknie za opcja Edit
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    mogę zrobić choć czytając testy a szczególnie reakcje na tym forum na te testy to nie wiem czy warto na razie siedzę i mam 130 załóg do zrobienia x3 stage x 4 dni po 12h w pracy co płaci za rachunki
    wiec dam pas ale mogę wrzucić jakieś high iso rawy w przyszłym tyg lub piątek jak się tylko wyrobie z niedzielnym rajdem.

Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 30-03-2010 o 00:38 Powód: Automerged Doublepost

Strona 62 z 67 PierwszyPierwszy ... 12526061626364 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów