Strona 61 z 67 PierwszyPierwszy ... 11515960616263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Trudno przyznać, że wydało się w błoto 16 tyś zł
    Całkiem fajnie ci odpisałem, ale FF akurat się zaktualizował do 362 i kupa.
    W skrócie: dzięki! Zawsze narzekałem na brak wyszukiwarki i szybkość forum.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    to jest dość żałosne, uważasz że mnie nie stać na owy aparat i dlatego głoszę takie opnie a nie inne? zlituj się... proszę...
    Lepiej radośnie pisać o czymś, czego nie widziało się na oczy powołując się na opinie domorosłych inżynieruff, którzy i tak wiedzą lepiej niż producent aparatu?
    Zrozum wreszcie, że podejmujesz głupią polemikę na temat czegoś, o czym nic nie wiesz.
    Jarek

Domyślnie

O 5d Mark II wszyscy tez pisali, że gorszy od marka I .... :-)
    Wiem jaki jest tego powód, chęć sprzedaży drożej starych puszek :-)
    Nie ma co dyskutować z teorią ... praktyka i tak idzie swoją drogą.
    Regulamin pkt 8.
    canona 1D mark IV, 5d mark II , 24 II 1.4, 35 1.4, 85 1.2, 15 2.8 no i dedolight :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    opinie domorosłych inżynieruff, którzy i tak wiedzą lepiej niż producent aparatu?
    Ja bym to ujął inaczej..
    Inżynierowie wzięli instrument elektrooptyczny - pomierzyli, poważyli i wyciągnęli na tej podstawie wnioski. To jedna strona medalu.
    Fotograf wziął aparat fotograficzny i ocenił go na podstawie zdjęć. To medalu strona druga...
    Cytat Zamieszczone przez Tato Malutki, Stuart
    - Widzisz Stuart, każdy medal ma dwie strony.
    - Ten za długoletnie pożycie też?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Proponuję przejść na priv z habakukiem - Adam Trzcionka.
    Używa Canona i Nikona równolegle - powinien być w miarę obiektywny
    Pisał, że macał już Czwórkę i ztcp pisał, że jest Nikon fast

Z tym, że niekoniecznie na tym samym ISO
    Dzięki gietrzy za propozycję ale bardziej chodziło mi o sprawdzenie czy sebcio80 wyraził swoją opinię bo miał bliskie spotkanie z Czwórką, czy tylko z testem "optycznych" co w zasadzie już się wyjaśniło i pogrążyło:-D

Wrażenia z pracy AF'a już wcześniej opisałem. Choć moje 1D mieści się w specyfikacji -1EV to w tych samych warunkach 50D robi to lepiej i pewniej (ISO100, f/1.4, t-4s). Jednak ciemne ciemnemu nie równe.:-D
    Być może wpływ na to ma wielkość sensora, który w jedynce jest chyba dwukrotnie większy.
    Z drugiej jednak strony może to być przypadłość mojej sztuki bo inni piszą co innego.

Domyślnie

I pomyslec ze za takie badziewie dalem $5tys...........no ale, gdyby komus sie moje zdjecia cos nie tego, to wiadomo, wina badziewiastej puszki:wink:

A tak powaznie, to zawsze byly mi blizsze opinie praktykow od teoretykow. Nie przeczytalem ani jednej negatywnej opinii na temat tej puszki od fotoreporterow ktorzy obslugiwali Olimpiade - wrecz przeciwnie, wszyscy wyrazali sie w samych superlatywach - i to jest dla mnie miarodajne zrodlo!...a to, czy ta puszka w czyms ustepuje ktorejs z zoltego obozu ,to mnie naprawde nie wzrusza.
    BTW, mysle jednak, ze da sie nia robic zdjecia

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

no co Ty?! Ty będzie 1D MkIV zdjęcia robił? zwariowałeś ... przecież to jest najgorszy aparat na rynku, nawet Nikon D3000 jest lepszy heheh... żarcik oczywiście... no ale jak widać 60 stron z tekstami a to czegoś nie ma a to coś nie tak, a 99% osób piszacych nie miałą tej puszki w ręku z czego połowa z nich nawet jej przez szybe nie widziała w sklepie
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Dopiero zaczyna Awatar Gotch
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    a 99% osób piszacych nie miałą tej puszki w ręku z czego połowa z nich nawet jej przez szybe nie widziała w sklepie

Tak puszka jest tak słaba, że sklepy wstydzą się ją na witrynie stawiać

A tak a propos testu na optycznych, gdybym miał oceniać AF po tych samplach co pokazali, to byłbym bardzo zaniepokojony

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy M Zobacz posta
    A tak powaznie, to zawsze byly mi blizsze opinie praktykow od teoretykow. Nie przeczytalem ani jednej negatywnej opinii na temat tej puszki od fotoreporterow ktorzy obslugiwali Olimpiade - wrecz przeciwnie, wszyscy wyrazali sie w samych superlatywach - i to jest dla mnie miarodajne zrodlo!...a to, czy ta puszka w czyms ustepuje ktorejs z zoltego obozu ,to mnie naprawde nie wzrusza.
    Wiesz, może to dlatego, że tym fotoreporterom wychodzi lepiej używanie aparatu do robienia zdjęć, a nie do generowania danych matematycznych służących do tworzenia tabelek i wykresów

A może to dlatego, że fotoreporterzy zazwyczaj nie robią zdjęć "zabawki jadącej ze średnią prędkością 0.7m/s" ?
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Strona 61 z 67 PierwszyPierwszy ... 11515960616263 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów