Strona 50 z 67 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

D3s jest lepsze, ale bez jaj, fotki robią wrażenie. Dobrze by było gdyby "zapamiętali ciuchy, modelkę, szkła" i przestrzelili D3s w najbardziej zbliżonych warunkach bo temat 1D4 vs. D3s będzie się ciągnął do czasu D4.
    BTW FxIF (Firefox) chyba się wywalił i zdjęcia 102k raportuje jako 65535 albo
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Struktura szumu jest bardzo podobna do 7D, więc chyba części osób nie przypadnie go gustu
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Domyślnie

Popatrzyłem na te fotki, i po niektóry zamieszczonych w sieci porównaniach, jestem mile zaskoczony. nawet 12,800 nie jest złe, i można coś z tego zrobić, a i wyższe w pewnych sytłacjach mogą uratować

Początki nałogu

Domyślnie

Panowie oceniający foty na Optyczne.pl, pamiętajcie o jednym - oni używają minimalnego dostępnego w korpusie wyostrzenia. Nie robią ich na "default".
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Bywalec Awatar antonjo
    Miasto
    Fotograf Warszawa

Domyślnie

jest dobsze, czekamy na coś mniejszego

Domyślnie

Nie wiem czy to do mnie, o tym wyostrzaniu, pisałem tylko, że odwzorowanie szczegółów, jest niezłe, i plastyka na wyższych czułościach 3200-12,800, jest według mnie dobra. Zastanawiałem się nawet nad zmianą systemu, na D3s, ale po tych zdjęciach na optycznych, utwierdzają mnie w tym, aby pozostać u Canona, a już raz mi się zdarzyło zmieniać system, i szczerze kolejny raz mi nie leży. A mam dużo gratów canona.

Początki nałogu

Domyślnie

Nie, to nie do ciebie, dzeju.
    Po prostu te zdjęcia są zrobione w "Optyczne mode"

Oni robią zdjęcia z ostrzeniem na minus i wyobrażają sobie że to odzwierciedla możliwości zestawu...tylko że nie odzwierciedla to realnych zastosowań. Ale kto by się przejmował realnymi zastosowaniami
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A już z innej beczki:
    Jak to jest, że przed premierą te masy niezadowolonych nie potrzebowały ISO25600 i nie było narzekania...a po premierze nagle ISO pięciocyfrowe stało się niezbędne do fotografii?
    Ostatnio edytowane przez jagular ; 05-02-2010 o 04:06 Powód: Automerged Doublepost
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cała dyskusja zaczyna przypominać rozmowę o wyższości świąt bożego narodzenia nad świętami wielkanocnymi. Każde ma swoje zalety i wady.

A dyskusja o wysokim ISO jest jeszcze śmieszniejsza. Wyżej dobrze napisano, kiedyś 3200 to był kres ISO i nie było użyteczne, teraz 3200 jest w pełni uzyteczne a 102k jest bezuzyteczne. Technika się rozwinie i za raz, może w Marku VI ISO 102k będzie uzyteczne a ISO 1 mln będzie mało użyteczne. I za każdym razem ta sama dyskusja, że najwyższe ISO jest zbędne i po co w ogóle...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

bo apetyt rosnie w miare jedzenia, a ludzie bardzo szybko sie rozbestwiaja i chca wiecej, wiecej, wiecej ....

Strona 50 z 67 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów