Strona 49 z 67 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Domyślnie

1dmk4- prawda jest taka sledze troche zagraniczne fora i oczywiscie nasze fajnie ze ktos u nas juz ma i moze podzielic sie swoimi odczuciami co do nowej puchy.

wiec wychodzi ze :
    -6400 uzywalne w pelni nie jak w 1dmk3 ,
    - af poprawiony nie tak jak 1dmk3
    - 16mpx jest co wycinac nie jak z 10mpx
    a ze nie ma FF klatki mysle ze poprosu nie bedzie.

Wziolem dla porownania 5dmk2 i 1dmk3 na sobotnie testy przed sezonem nic waznego wiec mozna bylo podjac ryzyko focenia 5d szczegolnie ze nie padalo / wow cos nowego heheh.
    Foty z 5d wgniataja w ziemie i fajnie by bylo miec ff z 10kl/s ba nawet 8 by moze starczylo ale tylko czasami
    Ktos pisal wyzej ksiagowi teraz dydktuja warunki - popatrzec na samochody a konczywszy na puszkach.Nikon poszedl z jakoscia obrazka troche dalej niz Canon i to widac ... no coz jak dla mnie na razie 12800 i wyzej to nie powod by system znieniac.
    Jak ktos twierdzi ze zmiany sa warte 3800 eu to kupi a komu starczy mk2 lub 3 zostanie przy nich.
    Kumpel kupil teraz 1Dmk2 i nadal dziala ok choc wiekowe juz jest

Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 01-02-2010 o 14:30
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

NeoGraphics
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Taki śmieszny ogór z f/1.8 i kosmicznie wielką CA

No to heyah

http://www.juzaphoto.com/eng/article...omparisons.htm
    Dobry tekst a szczególnie porównanie do 7D i te foty vs d3s, można porównywać po skosie :wink:
    Ciekaw jestem porównania 1dmk4 do 5dmk2, mogłoby to wyglądać ciekawie ale nie umiem wyszukać takiego porównania.
    Ostatnio edytowane przez NeoGraphics ; 01-02-2010 o 20:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NeoGraphics Zobacz posta
    Dobry tekst a szczególnie porównanie do 7D i te foty vs d3s, można porównywać po skosie :wink:
    Ciekaw jestem porównania 1dmk4 do 5dmk2, mogłoby to wyglądać ciekawie ale nie umiem wyszukać takiego porównania.
    Poczekaj 10 dni
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Fajnie by zestawic trzy jedynki obok siebie pod katem wysokiego iso, mowa o mk2, mk3 i mk4, chyba, ze gdzies juz to jest

Domyślnie

Parę sampli jak wykorzystać 1dmk4

http://photography-on-the.net/forum/...05&postcount=1

proponuje wejść na Jima galerie , na niektóre foty trza czekać latami super momenty.

z ulubionych
    to chyba to

Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 02-02-2010 o 20:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NeoGraphics Zobacz posta
    i już jest porównanie do 5dmk2, 1dsmk3 i 50d
    http://jgphotography.ca/blog/canon-1d-mark-iv-review
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 02-02-2010 o 20:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    i już jest porównanie do 5dmk2, 1dsmk3 i 50d
    http://jgphotography.ca/blog/canon-1d-mark-iv-review
    ...ciekawa konkluzja odnosnie porownania autofocus'a, zwyciezca jest Mark IV, but ........in low light, the crown has to go to the 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy M Zobacz posta
    ...ciekawa konkluzja odnosnie porownania autofocus'a, zwyciezca jest Mark IV, but ........in low light, the crown has to go to the 5D Mark II
    Choć na tych malutkich sampelkach już takiej różnicy nie widać za bardzo.
    Szkoda, że zwykle nie udostępniają testowych rawów, żeby sobie samemu zrobić takie porównanie do znanego sprzętu.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Choć na tych malutkich sampelkach już takiej różnicy nie widać za bardzo.
    Szkoda, że zwykle nie udostępniają testowych rawów, żeby sobie samemu zrobić takie porównanie do znanego sprzętu.
    ???...co do skutecznosci autofocus'a , to nie RAWy - a test obu puszek, w takich samych warunkach oswietleniowych.......i osobiscie watpie, aby 5D Mark II byl skuteczniejszy, przynajmniej teoretycznie,( biorac pod uwage ilosc i rozmieszczenie punktow krzyzowych).

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy M Zobacz posta
    ???...co do skutecznosci autofocus'a , to nie RAWy - a test obu puszek, w takich samych warunkach oswietleniowych.......i osobiscie watpie, aby 5D Mark II byl skuteczniejszy, przynajmniej teoretycznie,( biorac pod uwage ilosc i rozmieszczenie punktow krzyzowych).
    Tylko widzisz, ja odnosiłem się do tego, czego dotyczył test. Na poziom zaszumienia obrazka ma spory wpływ późniejsza obróbka, więc liczy się dokładność i sposób pracy testującego.
    A na ile stać AF w markach, to ja zapewniam Cię wiem. Choć i tak pracuję tylko na środkowym.
    Jarek

Strona 49 z 67 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów