Ten biedny Canon już tak od jakichś dwóch lat ma ponieść druzgocącą klęskę. Coś marnie mu to idzie...
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Bo to pewnie polska firma jest. Nawet klęski porządnie nie umieją ponieść.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Canon nie ma FF i ma 16 MPx. Teraz niech ktoś to przeliczy na EV.
Poza tym ja tu widzę b. dobre 6400, normalne (do prasy) 12800 i ostatecznie 25k.
Reszta tylko do benchmarków, z pktu widzenia targetu oczywiście.
WTF?! Nie żartuj 12 MPx w pro body, to było w 2002 roku... niech już zrobią low light range finder czyli 5D reloaded za grosze i 3D za $4500 na 16 MPx.
Słowo klucz: klęska napisane w bliskim sąsiedztwie wyrazu Canon to jak czerwona płachta na Kolekcjonera. Daję ci do godziny![]()
the silence is deafening
Niech zrobią 8mpix ff gapless 1Dx za 6,5k usd by 1D nie zabijać i pozamiatane. Po co komu 16mpix w reporterce?
no ja widze co innego, paru kolegow po fachu (reportaz) juz robi Nikonami, wielu chcialoby robic Nikonami ale stos sprzetu powoduje ze przesiadka jest nieoplacalna, czego strasznie zaluja.
spojrz w moja stopke i domysl sie dlaczego nie sprzedaje moich gratow (podpowiedz: obiektywy), spojrz tez na body, nie podniecam sie nowosciami i nie robie w majtki jak wiekszosc widzac wiecej Mpix i wieksze szumy niz w poprzednikach
tak, tak, wiem ze sie powtarzam ale 6400 w 1D3 czy 1D2 jest takie samo jak w 1D4, dlaczego wtedy sie nimi nikt nie podniecal?
ehh, piszesz jak człowiek, ktory jak widzi na pudelku im wieksze liczby to od razu musi je kupicWTF?! Nie żartuj 12 MPx w pro body, to było w 2002 roku... niech już zrobią low light range finder czyli 5D reloaded za grosze i 3D za $4500 na 16 MPx.
Słowo klucz: klęska napisane w bliskim sąsiedztwie wyrazu Canon to jak czerwona płachta na Kolekcjonera. Daję ci do godziny![]()
jasne ze chcialbym aby taki 3D (odpowiednik D700) sie pojawil, ale ja pisalem o potrzebie prawdziwego pro body z niskimi szumami, identyczna budowa jak 1D i pelna klatka, 10fps i 12Mpix
po co wiecej niz 12Mpix? dla szpanu chcesz miec?
dokladnie, szczegolnie ze jak jakas agencja kupi 1D4 (moze ten AF faktycznie bedzie taki cudowny) to i tak nie bedzie nikt robil na 16Mpix tylko wlasnie na 8!
Zawsze mnie zastanawiało, w jaki sposób Ty dochodzisz do takich odkrywczych wniosków. Zrób sobie test użytkowy, niech materiałem wyjściowym będzie plik docięty do odbitki 20x30cm/300dpi. Nadal nie widzisz różnicy w szumach między plikami z 8 i 16mpix?
Inna rzecz, że nawet porównując 1:1,tak jak zapewne próbujesz to robić, to różnica w poziomie szumów i tak jest bardzo widoczna.
Aha, nie przekonuj mnie żadnymi swoimi testami, zdaję sobie sprawę, że jak będziesz chciał, to i 300D zostanie zwycięzcą.
Jarek
Ja żeby wyciągać max możliwości z 5dII zmieniłem wywoływacz, sposób naświetlania i późniejszą obróbkę. Jadąc na starym "zestawie", efekty pewnie byłyby porównywalne. Udowodnić można sobie wszystko. Pytanie, czy jest sens tracić na to czas.
A mój samochód jest bardzo słaby, choćby w porównaniu do STI kolegi.. Choć jakby go trochę jeszcze podkręcić, a w STI posadzić moją żonę, to któż wie jaki byłby wynik..
Jarek