Strona 22 z 67 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk_mirek Zobacz posta
    Tak, dobrze przeczytałeś(a przynajmniej tak piszą na stronach Canona i wszędzie w internecie), 7d potrafi bezprzewodowo sterować lampami (bez dodatków w stylu ST-E2)
    Zdajemy sobie sprawę, że 'bezprzewodowo' oznacza użycie wbudowanej lampki, czy sobie nie zdajemy?
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    jak chcesz to wystawic do ustawienia?
    No waśnie nie chcę! Myślisz, że ci co nie potrzebują LCD, potrzebują jakieś CFN-y, ustawienia AF, jakość jpg, nie, oni potrzebują, żeby sensor zarejestrował co co oni wymyślili/ustawili, a co ma najistotniejszy wpływ na fotografię, czyli ekspozycję, ostrość i kadr - do tego naprawdę nie trzeba zawiłego menu . Resztę można sobie doszlifować w "cyfrowej ciemni".

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No przecież odpowiedź cytujesz. "Was" czyli "tych wszystkich, którzy się tym tak bardzo podniecają".
    Czyli których wszystkich co się podniecają?

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tak, tak ;-)
    Tu nie chodzi o żadną legitymację tylko o to że zgraja dzieciaków i onanistów podnieca się filmami i tym że będzie też takie kręcić, jak tylko kupi sobie aparat z funkcją filmowania. I na podnieceniu się kończy. Jeśli się mylę to niech ktoś z CB pokaże jakiś "filmik"
    A to znów kogo masz na myśli?

Nie wiem co próbujesz udowodnić wciąż rzucając jakieś ogólniki i co do osób i co do tematu ale na tyle na ile ja znam zagadnienie to większość osób (nie są to dzieciaki - na ogół ludzie którzy mają już swoje 8)), która kręci filmy nie ma dsl-r, część z nich się zastanawia nad tym rozwiązaniem (i to raczej tańszym niż 1D mkIV ->7D) i nic nie pokażą na żądanie, bo to praca wielu ludzi i kosztuje na tyle dużo, że nikt Ci tego za darmo nie pokaże.

A co do "podniecania się" - nie wiem czemu nadużywasz tak często tego słowa ale niech będzie - w dslr "podnieca" filmowców głównie możliwość wymiany szkieł i DR matryc w dslr-ach, a nie jakość przy słabym świetle (w większości przypadków oświetleniowiec dba o to żeby światła było aż nadto), czy mała GO (to też rzadko jest potrzebne).

I na koniec według mojej oceny nowa jedynka wnosi stosunkowo mało nowego do świata filmu dslr - tu przełomem był IMHO 7D i dlatego nie spodziewam się żeby ktoś (kto poważnie traktuje temat filmu) się specjalnie "podniecił" premierą 1D mkIV z tego powodu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    w dslr "podnieca" filmowców głównie możliwość wymiany szkieł i DR matryc w dslr-ach
    A szeroki kąt za normalne pieniądze to pies?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał

Domyślnie

kolekcjoner, to gdzie pokaże ?
    kręciłem kamerą hd (pro) i kręciłem 5d mkII, łatwość prowadzenia kamery,
    ustawiania ostrości podczas ujęcia.. tego nie da się porównać, kręcenie filmów aparatem
    foto to raczej ciekawostka, to że canon zapłacił jakiemuś chałturnikowi z fajnie brzmiącym nazwiskiem za przemęczenie się z kręceniem filmu aparatem fotograficznym,
    to wcale nie znaczy że aparaty fotograficzne nagle staną się kamerami!
    aparaty do zdjęć, kamery do filmów
    polecam: http://pokochajfotografie.pl/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie ja bardzo chętnie podyskutuję o filmowaniu ale proszę nie róbmy tego w tym wątku - to wątek o 1DmkIV, który IMO tutaj wiele nowego nie wnosi. Są wydzielone wątki i tam zapraszam .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    łatwość prowadzenia kamery,
    ustawiania ostrości podczas ujęcia..
    Z czystej ciekawości znasz jakieś kamery do 5k, coby można było w nich łatwo ustawić ostrość tam gdzie Ty chcesz a nie tam gdzie kamera chce?
    Albo znasz może kamerę do 5k PLN z możliwością podpięcia obiektywu o ogniskowej 16mm, albo o ogniskowej 1000mm, albo TSa. To raczej obecnie dostepne kamery typu mały sensor/wbudowany obiektyw 40-400mm/automatyka typu "ja za ciebie wszystko nakręcę", zaczynają być ciekawostką, zwłaszcza jak ktoś porówna rezultaty, to takie P&S, których pełno, a których nikt już nie chce.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 26-10-2009 o 22:14

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Coś już napisał

Domyślnie

to 5k to jakas pulapka ?
    to c 1d mark IV ma kosztować 5k ?
    nawet jakby miał kosztować 10, to i tak lepiej kupić za używaną kamerę HD/DV za połowe tej kwoty.

z tanszych rzeczy Sony HVR-HD1000 mozna dorwac za 6k
    a taka bardziej serio Sony HVR-Z7E

wiem ze Sony ale ta firma w kamerach cyfrowych jest bardzo popularna,
    i nikt nie jęczy że znowu będzie kręcił na Sony.

a wiesz że w takich kamerach bywają migawki 1/16000
    Ostatnio edytowane przez huh ; 26-10-2009 o 23:31
    aparaty do zdjęć, kamery do filmów
    polecam: http://pokochajfotografie.pl/

Pełne uzależnienie
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    to 5k to jakas pulapka ?
    to c 1d mark IV ma kosztować 5k ?
    nawet jakby miał kosztować 10, to i tak lepiej kupić za używaną kamerę HD/DV za połowe tej kwoty.

z tanszych rzeczy Sony HVR-HD1000 mozna dorwac za 6k
    a taka bardziej serio Sony HVR-Z7E

wiem ze Sony ale ta firma w kamerach cyfrowych jest bardzo popularna,
    i nikt nie jęczy że znowu będzie kręcił na Sony.

a wiesz że w takich kamerach bywają migawki 1/16000

o czym ty w ogole piszesz ? to chyba nie jest na powaznie ?

to tak jakbys porownywal starego opancerzonego poloneza 1.3l na gaz z automatyczna skrzynia biegow, abs'em, kontrola trakcji, tempomatem, nawigacja, podgrzewanymi siedzeniami i kierownica do nowego muscle cara z 5 litrowym silnikiem, 500 koni mocy, 700 nm i napedem na tyl.

to ze ty sie w takim potworze zabijesz, nie znaczy, ze czlowiek, ktory potrafi jezdzic nie zrobi z tego samochodu dobrego uzytku.

porownujesz jakies 'gowienko' z matryca 1/3 cala ktore glebie ostrosci ma jak z warszawy do katowic, a w nocy jedynie z niktowizorem cos widzi, do w pelni profesjonalnego sprzetu przewyzszajacego twoje wszystkie kamerki razem wziete pod wzgledem mozliwosci jak i jakosci obrazu (oczywiscie dla kogos kto potrafi uzywac profesjonalnego sprzetu, a nie tylko trybu auto), dodatkowo dajacego duzo wieksze mozliwosci rozwoju - oczywiscie dla kreatywnych osob.

ale spoko, nie bede wyprowadzal cie z bledu i przekonywal do krecenia filmow 'aparatem' - twoj wybor. jedz sobie dalej wygodnie polonezem w czasy zapomnienia. kiedys przyjde cie w muzeum odwiedzic

co mi po migawce 1/160000000000 ?

Strona 22 z 67 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów