http://gizmodo.com/5385446/canon-1d-...ing-of-cameras
trochę o filmach w Mk4 ;]
5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705
A mi się nie podoba, że list price jest wyższa niż 1Dmk3 na starcieDo tej pory tendencja była raczej w dół. Poza tym może być
![]()
Co jak co, Panowie, ale takiego ziewu, to ja już dawno nie widziałem..
Szczerze mowiąc wieść o tej puszce nie poruszyła mnie bardziej, niż sucha informacja o jutrzejszej pogodzie. Zupełnie jakby jej nie było..
Co ciekawe dokładnie tak samo jak niedwana premiera flagowego Nikona D3s.. w tym przypadku wydało mi się to tak mało interesujące, że nawet nie chciało mi się kliknąć na specyfikacje.. też tak mieliscie?
A może ja się starzeję..
PS: Widzę, że Wam również nie udziela sie entuzjazm? Tylko 93 posty na CB w ciągu prawie 18 godzin w dniu premiery?! To jakiś żart?![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Też mam ostatnio takie odczucia, nie jesteś sam. Może to po prostu już przesyt tymi wszystkimi nowinkami technicznymi w co chwilę to prezentowanych "nowościach"... może to świadomość, że dzisiejsze korpusy z milionami pikseli, filmami fullHD, kosmicznymi iso i AF działającym w środku nocy to naprawdę kompletne narzędzia pracy i każdą kolejną premierę odbieramy już tylko na zasadzie "ciekawostki"...
bo czymże może nas zaskoczyć producent w kolejnej puszce? Iso 200.000?
Nuuuda ;-)
no mnie akurat Canon jeszcze moze zaskoczyc. zupelnymi drobiazgami,
ale od 20 lat nie bedacymi w stanie przebic betonu.
chodzi o sensownie rozwiazany MLU, kurtynke w muszli ocznej i C.fn. do
zmianu miejscami pokretel w trybie Av (dotyczy xxD i 5D bo 1-ki ta
zaawansowana opcje konfiguracji maja) , bo na chwile obecna w 5D za
ch...iny ludowe nie da sie pracowac zamiennie w M i Av![]()
i konia z rzedem temu, kto odgadnie jaka logika Canon sie tu kierowal
z drugiej strony... jestem realista, wiec spodziewam sie raczej 3-cyfrowej
liczby megapikseli zanim Canon z rozbrajajaca szczeroscia Ala Gore'a
odkryje, ze uzytkownicy moga chciec sensowny MLU![]()
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 21-10-2009 o 00:37
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
w sumie nic wiecej nie mozna chyba upakować do takiego aparatu jedynie jakieś nowe procki przetworniki itp ale i tak o tym nic nie wiadomo wiec to co działa przez te nowe procki itp to tylko nowy AF itp.. a dla was ciagle malo.
walą pełno techniki w to a placzecie ze nie ma tego nie ma tamtego.
chwyćcie starego Zenka i tam jest wszystko co do dobrej fotografi trzeba.
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
W nowych body jest jeszcze moje menu które sprawdza się dość nieźle.