Strona 65 z 67 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Domyślnie

Ok, dziekuje. Mam 3 lampy 550EX

Domyślnie

A tutaj linki do fotek co chca sprawdzic szumy w 1D4. Same portreciki z Targow. Na body 85mm 1.2 Moze komus pomoga:
    http://img683.imageshack.us/img683/9316/1d16.jpg
    http://img62.imageshack.us/img62/228/1d32.jpg
    http://img687.imageshack.us/img687/9739/1d64.jpg

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    - szybkość kart: w zasadzie bez znaczenia. Z aparatu syna wygrzebałem SD sandisk exII 16gb, nie da się tego zapchać w normalnych warunkach. A pozwalałem sobie na bardzo dużo w ramach "testowania aparatu". Zaraz ktoś pewnie napisze, że przy sporcie, że filmy, że coś.. IMO kupowanie szybszych kart jest pozbawione sensu, bufor radzi sobie wyśmienicie.
    Podrążę jeszcze trochę temat kart. Chciałbym zapisywać jednocześnie RAW'y na CF i SD. Przestawiłem odpowiedni tryb w opcjach (tak mi się wydaje) i rzeczywiście mam dwie kopie zdjęć na dwóch kartach. I to jest ok.
    Tylko że gdy w puszce kasuję z jakichś powodów zdjęcie, to znika ono tylko z karty głównej CF, pozostając na SD. Efekt jest taki, że licznik zdjęć jakie mogę wykonać się nie zwiększa
    Więc jeśli puszczę krzywą serię kilku zdjęć, to mogę je skasować z puszki ale nie odzyskam wolnego miejsca...
    Nie mogę się tego doszukać w instrukcji. Czy to tak ma być "by design" czy można to zmienić?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mtata Zobacz posta
    Nie mogę się tego doszukać w instrukcji. Czy to tak ma być "by design" czy można to zmienić?
    Druga kopia miała być z założenia "zabezpieczeniem", tak? Również zabezpieczeniem przed przypadkowym usunięciem? :-D
    Zawsze możesz przejść na podgląd drugiej karty i też skasować. Innego rozwiązania sam nie znam.
    Jarek

Początki nałogu

Domyślnie

Rozwiązanie-półśrodek:
    SD o zauważalnie większej pojemności, niż używane CF
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Rozwiązanie-półśrodek:
    SD o zauważalnie większej pojemności, niż używane CF
    Dzięki jagular - zainspirowałeś mnie do banalnie prostego rozwiązania. Ponieważ na SD mam mieć backup, to wystarczy mi obrazek oczko mniejszy niż na karcie głównej. Ustawiłem więc RAW na CF i mRAW na SD

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonrumors
    Well, I sold my 1D Mark IVs and moved back to the 1D Mark III.

Why? I honestly prefer the files from the 1D III. My shooting conditions never triggered the AF issues. It also AF’s better in low light than the Mark IV.
    Fjiu fjiu...
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Fjiu fjiu...
    Taka cofka w ramach postępu to raczej pokrętna droga. W dodatku ze ślepą uliczką na końcu. Miałem mk3, mam mk4. Wystarczy nie doświetlić 800, żeby się przekonać, że człowiek pisze bzdury.
    Napisać to można wszystko, lepszych zdjęć z tego raczej nie będzie.
    Jarek

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czemu tak mało jest o tym aparacie ? Korci mnie strasznie niech ktoś powrzuce semple zrobi prawdziwą opinie !
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

Opinie hmm
    jest lepiej niż mk3 , af , LCD , wielkość fot tez już jest super jest z czego wycinać .
    - AF trza dostosować go do czego co się robi i jak się robi to tyle.
    parę fajnych fot poszło do kosza szczególnie na TT gdy motocykl gna po mieście i ma 196mph

-Co tydzień jeżdżę na rajdy ( i tu samochody są naprawdę wolne nawet WRC )jak nie pracuje , wróciłem z TT 2010 po 9 dniach i dopiero tam widać różnice AFu , 21 mpx mógł by mieć tez bo brakowało mi 400mm eheh ale nie bądźmy zbyt chciwi
    -trza mieć tez szybkie karty ale to chyba normalne

jedyny minus to
    LCD za ładny !! - podostrza strasznie ale sie nauczyłem na własnych błędach.

jak przewiniesz parę postów wstecz dałem linka do rawow

Pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Strona 65 z 67 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów