Strona 59 z 67 PierwszyPierwszy ... 9495758596061 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Domyślnie

To chyba jest potwierdzenie moich spostrzeżeń.
    Where things went wrong
    http://www.canonrumors.com/canon-eos-1d-mark-iv-review/

Jeżeli chodzi o ustawienia CF to próbowałem różnych i nie przynosiło to efektów.

Domyślnie

Rozwiązaniem tego problemu może być C.Fn III - 6/7. Jest to punktowe ustawienie AF, które zawęża pole aktywnego czujnika.

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASIQ Zobacz posta
    Rozwiązaniem tego problemu może być C.Fn III - 6/7. Jest to punktowe ustawienie AF, które zawęża pole aktywnego czujnika.
    ...które, jak wygląda z lektury artykułu na CR działa tylko z "długimi lufami", (przycisk AF na obiektywie)....chyba, że coś żle interpretuję
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moje spostrzeżenia po pierwszych zabawach:
    - Obrazek wcale nie taki zły, jakby się można było spodziewać po cropie. ISO800 tak samo gładkie jak jak w 5II;
    - Pojedynczy AF w ciemnym bez wspomagania działa super. Gdy sam wybiera punkty ostrości 2x mi się minimalnie pomylił (oczy-nos), ale to pewnie przez wielkość grupki punktów;
    - Próbowałem znaleźć ten problem z gubieniem się AF w ciemnym. Światło tylko z wyświetlacza zegarka, ostrzyłem na coś 30cm dalej. 5II się wywalał, 1ka spokojnie ustawiała;
    - Zastanawiam się, po co są tryby "H"?
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    - Zastanawiam się, po co są tryby "H"?

Ty purysto, to powinieneś już wskoczyć w medium

...jak to po co? Yes, we can

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wczoraj w Londynie sloneczko wyszlo tak wiec mialem okazje "wyprowadzic" kolegi 1D MK IV na "spacerek". Na nieszczescie nie moge powiedziec jak pracuje w zlych warunkach pogodowych (niedlugo sie to sprawdzi jak beda komunie i takie tam i bedie focenie w kosciele - ale to za jakis czas). po pierwszych 2-3h pracy z tym body powiem tak. Na zewnatrz w dobrych warunkach diala podobnie do 1D MK III. Mialem podpiete 24L MK II oraz 100/2.8 L+70-200/4 IS. Pomomo to wydaje sie zle "dobiegaczka" lepiej radzi sobie ze sledzeniem (podazala za latawcem bez problemu - 100% prafione).
    Klawiszologia ta sama co w MK III tak wiec 0 problemow z 1 zetknieciem. Auto ISO dziala cudownie (ustawienie jak i dzialanie) jak dla mnie, ekranik duzo lepszy (caly czas porownuje do MK III). Jakosc zdjec - jak dla mnie (a nie jestem pro tylko zwyczajny pstrzykacz) rewelacja. Tzyma sie tak samo jak MK III. Niedlugo bedzie focenie w slabych warunkach oswietleniowych tak wiec bede wiedzial wiecej (gdzie MK III dziala dobrze - jesli bedzie tak jak czytam tu i tam to bedzie super).

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ja porównuję jakość obrazka swojej IV do mojego MK II N to jest po prostu skok jakościowy bardzo duży. Świetny kontrast, rozdzielczość, AF działa po prostu znakomicie, po pstrykaniu trzech koncertów naprawdę w trudnych warunkach oświetleniowych różnica jest kolosalna. Jestem bardzo zadowolony z IV. Postaram się wrzucić trochę zdjęć przy najbliższej okazji.
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja się bawiłem kilkadziesiąt minut kubamanową 4ką. wspaniały aparat - AF wreszcie porównywalny z d3 - celny, szybki, pewny. z 1d3 nie miałem takich odczuć. obrazek zaskakująco dobry - kolorystycznie/plastycznie coś między 5d a 5d2, imo ciekawsze barwy wyjściowe niz 5d2. jakoś na wysokich czułościach nie gorsza niż 5d/5d2 - chyba nawet lepsza.
    ergo super - wiadomo.
    mnie crop nie mierzi, w reportażu pożyteczna rzecz.

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Jak by ktoś już potrzebował katalog części.......

http://www.filefactory.com/file/b0c1..._Catalogue.pdf
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Optyczne już przemaglowały... jakby ktoś chciał zagłębić się w lekturę:
    http://optyczne.pl/121.1-Test_aparat...st%C4%99p.html

Strona 59 z 67 PierwszyPierwszy ... 9495758596061 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów