Strona 42 z 67 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ja już po pierwszych testach i muszę przyznać, że faktycznie tam ten Pan robiąc test wstawił surówkę z 1D Mark IV oraz z 5D Mark II. Po prostu ten test jest trochę tendencyjny. Wystarczy trochę przesunąć suwaki w DPP od szumu i jest naprawdę nieźle. I wygląda m/w tak jak z Nikona. ISO 6400 jest na prawdę dobre. Iso 12800 nie spada wcale jasność zdjęcia ( tak było np. w 1D Mark II N którego używałem 3,5 roku ) ale już po odszumieniu poziom detali spada znacznie i jeżeli to są cropy z D3X to chyba z Marka IV utrata detali jest większa.
    Ostatnio edytowane przez oszołom ; 18-01-2010 o 22:22 Powód: Automerged Doublepost
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Domyślnie

te moje cropy post wyzej to sa nie z d3x a z d3s

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

OK. nie doczytałem dokładnie !!!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zrobiłem jeszcze przed chwilą szybki test na MRAW ( ok 9M Pikseli ) i jest na iso 12800 bardzo dobrze ! Różnica jest spora, utrata szczegółów jest mniejsza.
    Ostatnio edytowane przez oszołom ; 18-01-2010 o 22:42 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to raczej D3s jest mocno w tyle do 5D mkII pod wzgledem detalu a jakby w 5D zapuscic podobne odszumianie chromy, to do maksymalnej natywnej czulosci trzymaloby spokojnie poziom D3s. majac nadal sporo szczegolow wiecej.
    a to jest chyba raczej żart, bo widziałem na tym forum porównanie w którym 5dmk2 wyglądał w szumach nie lepiej niz mk1, mimo resize. A stara 5-ka jest jednak w szumach sporo za D3s.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Domyślnie

A teraz pytanie o zapis , było wcześniej ale nie mogę znaleźć.

Jak z szybkością zapisu na kartę max bo patrze z ciekawości na CFy i nawet 90mb/s się pokazały pytanie czy w ogóle ktoś to wykorzysta.
    Dla szczęśliwców co maja 1dmk4 testował ktoś karty o rożnych szybkościach ?

90mb/s Vs 60mb/s

Na oficjalnej stronie canon coś się nie chwali co można maksymalnie wsadzić Vs co wykorzysta 1dmk4, mówią tylko ile max wchodzi co daje ok 3 sek ciągłego ognia max w Raw.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    a to jest chyba raczej żart, bo widziałem na tym forum porównanie w którym 5dmk2 wyglądał w szumach nie lepiej niz mk1, mimo resize. A stara 5-ka jest jednak w szumach sporo za D3s.
    byc moze, mialem na mysli podlinkowane sample i to co z nich zrobiloby lekkie odszumianie
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie "szumolodzy" - chylę czoła i na prawdę podziwiam Wasz zapał .
    Z tym że ja bym jednak brał pod uwagę target tej puchy, a dla niego liczy się to żeby na zdjęciu dało się w gazecie rozpoznać co miało przedstawiać. Może to truizm ale przy tak postawionych zadaniach wszystkie te puchy spełniają swoją rolę w nadmiarze.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    A teraz pytanie o zapis , było wcześniej ale nie mogę znaleźć.

Jak z szybkością zapisu na kartę max bo patrze z ciekawości na CFy i nawet 90mb/s się pokazały pytanie czy w ogóle ktoś to wykorzysta.
    Dla szczęśliwców co maja 1dmk4 testował ktoś karty o rożnych szybkościach ?

90mb/s Vs 60mb/s

Na oficjalnej stronie canon coś się nie chwali co można maksymalnie wsadzić Vs co wykorzysta 1dmk4, mówią tylko ile max wchodzi co daje ok 3 sek ciągłego ognia max w Raw.

Darek
    Pliki z pełnej rozdzielczości w Raw-ie mają ok 24-25MB. Nie mam jeszcze takiej szybkiej karty, więc na razie nie odpowiem. Mam tylko SanDisc Extreme III. Jak będę miał taką kartę ( Niedługo ) to testy na pewno zrobię i podzielę się opinią.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    a to jest chyba raczej żart, bo widziałem na tym forum porównanie w którym 5dmk2 wyglądał w szumach nie lepiej niz mk1, mimo resize.
    Jacku, jeśli masz ochotę się pobawić, to wyślij mi pliki z d70 (nie, nie brakuje zera), ja zrobię podobne 5II, dobiorę wywoływacz i parametry i bez problemu udowodnię, że na ISO3200 d70 szumi mniej. Jak ktoś chce udowodnić swoją tezę a innym ona pasuje, to wszystko da się zrobić.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    No jak się nie chwali jak chwali

Cytat Zamieszczone przez usa.canon.com
    The EOS-1D Mark IV’s rugged, high-speed shutter can shoot up to 10.0 frames per second (fps) for up to 28 consecutive RAW files or 121 full-resolution JPEGs when used in conjunction with UDMA (Ultra Direct Memory Access) Mode 6 CF cards.
    http://tinyurl.com/ykzblzv

UDMA 6 to ztcp 133 MB/s a UDMA 5 to 90 MB/s i tak, przynajmniej na 7D, widać różnicę pomiędzy Sandisk Extreme III 30 MB/s a PhotoFast 533X. Różnicę na plus oczywiście
    the silence is deafening

Strona 42 z 67 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów