Strona 39 z 67 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że elektroniczny crop to gwarancja, że już drugiej puszki się nie kupi, a jeszcze "gorsze" to droższa w produkcji matryca .
    Pozory IMHO. Popatrz na D3s i D3x to sa dwie zupelnie inaczej stargetowane puszki. Ci Co chca duzej rozdzielczosci i tak kupia te druga puszke (d3x). Jedno drugiemu nie przeszkadza.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Pozory IMHO. Popatrz na D3s i D3x to sa dwie zupelnie inaczej stargetowane puszki. Ci Co chca duzej rozdzielczosci i tak kupia te druga puszke (d3x). Jedno drugiemu nie przeszkadza.
    Pytanie tylko czy to akurat jest przykład targetowania, który Canon by chciał powielać. Mam co do tego poważne wątpliwości.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

No widocznie nie chca, skoro nie powielaja - przynajmniej od strony specyfikacji.

Z kolei stricte funkcjonalnie to tak wlasnie jest IMHO, o czym swiadczy istnienie w C dwoch jedynek.

Roznica tylko polega na tym ze jedynka reporterska w C jest cropowa, a jej odpowiednik Nikonowski nie.

Natomiast Ds i D3x to praktycznie funkcjonalnie tak samo targetowane puchy.

Natomiast nie ulega raczej watpliwosci, ze gdyby Mark IV byl FF i robil cropa elektronicznego, ucieszyloby to mysle, ze zdecydowanie wieksza ilosc osob niz obecnie istniejace rozwiazanie. I ja mysle, ze C ma tego duza swiadomosc. Szczytem w tym przypadku bylo jak hnorowy ambsador C - Jeff Ascough - przekonywal na swoim blogu przekonywal, ze on w fotografii slubnej woli cropa 1.3x od pelnej klatki, bo wowczas jego oko moze latwiej ogarnac kadr i nie musi biegac od krawedzi do krawedzi
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 14-01-2010 o 21:50

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Szczytem w tym przypadku bylo jak hnorowy ambsador C - Jeff Ascough - przekonywal na swoim blogu przekonywal, ze on w fotografii slubnej woli cropa 1.3x od pelnej klatki, bo wowczas jego oko moze latwiej ogarnac kadr i nie musi biegac od krawedzi do krawedzi
    Tam było więcej takich tekstów ogólnie z całego artykułu można było zrywać boki (nie to że Nikon lepszy - podobni "ambasadorowie" przez lata przecież przekonywali, że full-frame jest w ogóle bez sensu, przerost formy itp.)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Tam było więcej takich tekstów ogólnie z całego artykułu można było zrywać boki (nie to że Nikon lepszy - podobni "ambasadorowie" przez lata przecież przekonywali, że full-frame jest w ogóle bez sensu, przerost formy itp.)
    Dokladnie tak Glupio to pozniej wyglada jak facet z takim dorobkiem i autorytetem jak Jeff prawi pozniej takie farmazony.

Oczywiscie nie tylko on i nie tyczy to tylko tej firmy, ale chodzi o wiadomo co.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Natomiast nie ulega raczej watpliwosci, ze gdyby Mark IV byl FF i robil cropa elektronicznego, ucieszyloby to mysle, ze zdecydowanie wieksza ilosc osob niz obecnie istniejace rozwiazanie.
    No cóż konsekwentne stosowanie cropa 1.3 przez Canona dowodzi, że takie przypuszczenie może nie mieć oparcia w faktach. Zresztą z czysto praktycznego punktu widzenia w fotografii reporterskiej różnica obrazowania FF->APSH jest pomijalna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Żaden z Was nie woli, gdy mu punkty AF obejmują prawie cały wizjer, a nie tylko jego centrum?
    Ja znacznie bardziej wolę tak:
    niż tak
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

tylko idac tym tokiem myslenia, to najlepszy krycie wizjera pkt af to ma d300

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No ba! A znasz jakiegokolwiek posiadacza D300(s), który z tego powodu czyni mu zarzut?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No toż przecież nikt nie próbuje tu udowadniać, że jest inaczej. Po prostu różne są potrzeby i zdecydowanie lepiej wychodzić im na przeciw wypełniając określone nisze rynkowe niż ryzykować zyski rywalizując podobnymi produktami. I pewnie dlatego mimo zaklęć jeszcze z czasów 1DmkIIn jaki to crop 1.3 jest be i że to już bankowo jego koniec w następcach mamy to co mamy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-01-2010 o 03:31
    Kapitan Wagner

Strona 39 z 67 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów