Strona 38 z 67 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

jeżeli Panowie nie są ustawieni przez Canona to widać, że IV kopie tyłki jeżeli chodzi o AF. Choć jezeli chodzi o samą jakość klatki, gdy działanie AF nie ma znaczenia (statyczna scena) to zarówno mkIII i o dziwo 1ds mkII dają radę a oba kosztują używane połowę tego co mkIV

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Może coś pomarudzimy? Już ze 24 godziny nie było marudzenia na forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fahrenheit Zobacz posta
    jeżeli Panowie nie są ustawieni przez Canona to widać, że IV kopie tyłki jeżeli chodzi o AF. Choć jezeli chodzi o samą jakość klatki, gdy działanie AF nie ma znaczenia (statyczna scena) to zarówno mkIII i o dziwo 1ds mkII dają radę a oba kosztują używane połowę tego co mkIV
    Ja tam wczoraj puściłem szybką seryjkę, bo miałem okazję chwilkę pobawić się maszynką, to aparacik łapał z różnym szczęściem. Na maksymalnym powiększeniu nie każdy detal był idealnie ostry. Podobnie mam ze swoim 7D. Z ISO bawiłem się do 12800 (czyli bez zaglądania w ustawienia), to tak do 6400 szumy są ok. Przy 12800 szumy dosyć wyraźnie widać już na ekraniku.
    No i ta cena - ponad 17tys. czyli więcej niż 5D mrk II + 7D

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

no właśnie, ale masz dobre wysokie ISO jak w 5d mkII, szybkość 7d i do tego grip gratis . Gdyby to był FF to oddałbym za niego nerkę, ale nic straconego. 1ds mkIV będzie kosztował tyle,że jedna nerka to będzie mało.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale ta cena to tylko za nowinkę.. 1,5- 2k zjedzie jak się rynek nasyci. Zawsze tak jest z nowościami. Mają pewnie jedną sztukę, widzą zainteresowanie i nie oddadzą jej za byle jaką kasę.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ale ta cena to tylko za nowinkę.. 1,5- 2k zjedzie jak się rynek nasyci. Zawsze tak jest z nowościami. Mają pewnie jedną sztukę, widzą zainteresowanie i nie oddadzą jej za byle jaką kasę.
    Dokladnie. Cena D3s tez ostatnimi czasy dosc szybko zjechala o ok 1 tys PLN. Takze te pierwsze 2-3 miesiace od wprowadzenia do sprzedazy trzeba w cenie liczyc 'premie za nowosc'. Generalnie jak ktos planuje kupic, a nie musi miec 'na wczoraj' to warto sobie spokojnie wlasnie ten okres przeczekac.

no właśnie, ale masz dobre wysokie ISO jak w 5d mkII, szybkość 7d i do tego grip gratis . Gdyby to był FF to oddałbym za niego nerkę, ale nic straconego. 1ds mkIV będzie kosztował tyle,że jedna nerka to będzie mało.
    No mogliby zrobic FF, a dla zwolennikow cropa zrobic elektronicznego jak Nikon. Tylko to pewnie wiazaloby sie z wiekszym R&D, a teraz wszyscy pilnuja kosztow.
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 14-01-2010 o 12:36

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    No mogliby zrobic FF, a dla zwolennikow cropa zrobic elektronicznego jak Nikon. Tylko to pewnie wiazaloby sie z wiekszym R&D, a teraz wszyscy pilnuja kosztow.
    Zwłaszcza, że pewnie Nikon patent założył i trzeba szukać okrężnych rozwiązań..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fahrenheit Zobacz posta
    Czasem jest lepiej mieć dwa aparaty niż jeden...(no poza wygodą oczywiście).
    Co do FF, to raczej Canon nie jest taki głupi, żeby pójść w tym kierunku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Tylko nie ma się rynek czym sycić, pan w Euro mi wczoraj rzekł, że czas oczekiwania do 28 dni. No, chyba że stanieje w drodze do sklepu, nie mam nic przeciwko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Tyle że elektroniczny crop to gwarancja, że już drugiej puszki się nie kupi, a jeszcze "gorsze" to droższa w produkcji matryca .

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Co do FF, to raczej Canon nie jest taki głupi, żeby pójść w tym kierunku
    Otóż to.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 38 z 67 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów