Strona 16 z 67 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Domyślnie

Zresztą kawał porządnej japońskiej technologi...
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agent Orange Zobacz posta
    No jak to co Powinien zmieść z powierzchni Nikona i jeszcze zakopać trzy metry pod ziemią, budując do tego marmurowy nagrobek. A tymczasem, to tylko kolejny model Canona
    i to chyba boli najbardzej, nikt nie pisze w sumie ze 1d4 to zly aparat ale D3s wydaje sie byc lepszy od 1D4 w kazdym elemencie, a wyszedl po nim... i jezeli dodany do tego jeszcze fakt ze predzej wyjdzie nastepca D3s (pewnie D5) niz 1d5 to robi sie nieciekawie
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    i to chyba boli najbardzej, nikt nie pisze w sumie ze 1d4 to zly aparat ale D3s wydaje sie byc lepszy od 1D4 w kazdym elemencie, a wyszedl po nim...
    z tym, ze to chyba nie chodzi tylko o samo porownanie puszek w tym wszystkim

taki prosty przyklad: Nikkor 400/2.8 VR kosztuje i wazy 2x tyle co Canon 300/2.8 IS. czy optycznie sie roznia? a za zblizona cene co Nikkor 500/4 VR mozna kupic Canona 400/2.8 IS*

wiec jak sie to do kupy posklada w jakies uzytkowe zestawy... to nie wychodzi bynajmniej, ze Canon jest gorsza opcja. dla niektorych tak, dla innych nie. koniec koncow to jest aparat, ktory ma generowac kase, a wykanczanie Nikona byloby nieekonomiczne dla ksiegowych Canona. po prostu

* - dyskusje o tym, ktory obiektyw jest lepszy itd. itp. sobie odpuscmy. przynajmniej po tych orgazmach ktore wyczytalem na temat ISO 25600 w D3s (gdzie po slowie "Detal" pozostaje chyba tylko literka "D" ) uwazam takie rozwazania za totalny nietakt. mozemy podyskutowac o szybkosci AF czy kontrascie, ale nie robmy teorii o rozdzielczosci, do ktorej docelowe korpusy na wyzszych czylosciach sie nawet nie zblizaja
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 22-10-2009 o 12:32
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

i to chyba boli najbardzej,
    Oczywiście żartujesz sobie , a jeśli nie to współczuję - ale jest na to lek - zmienić system i przestać narzekać (przynajmniej tutaj ).

Im bardziej patrzę na tę premierę to jasno wygląda, że ma to być kolejna udoskonalona generacja sprzętu, który prawdopodobnie doskonale się "wyrabia" rynkowo w swoim segmencie. Gdyby było inaczej to przecież w Canonie idioci nie siedzą i zmieniliby wszystko całkowicie - widocznie nie ma takiego zapotrzebowania.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

i to chyba boli najbardzej, nikt nie pisze w sumie ze 1d4 to zly aparat ale D3s wydaje sie byc lepszy od 1D4 w kazdym elemencie, a wyszedl po nim... i jezeli dodany do tego jeszcze fakt ze predzej wyjdzie nastepca D3s (pewnie D5) niz 1d5 to robi sie nieciekawie
    Lepszy konkretnie w czym? Jedyną przewagą może być pełna klatka w Nikosiu, ale to słaby argument bo znajdzie się dużo ludzi, którzy chwalą sobie jedynkowego cropa. Cała reszta jest na razie dla mnie wielką niewiadomą. Prawie nikt nie miał tej puszki w łapach, a na pewno nikt nie miał wersji produkcyjnej. Zatem gdybanie o jakości obrazka na różnych ISO jest póki co wróżeniem z baaaardzo mętnych fusów. Dla mnie to taka papierowa premiera, po to żeby pokazać że canon na olimpiadę też będzie miał nową puszkę.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zkruk Zobacz posta
    Jarek - tniesz cytaty tak by podpasowało Tobie...
    Wcale nie. Tnę tak, żeby było śmieszniej.

ja się pytam - dlaczego ten sam układ AF w 5d i 5d2 pracuje tak mocno inaczej...
    jeśli układ ten sam to pracuje tak samo...
    Sam sobie wcześniej odpowiedziałeś. Żebyś kupił nowy. Pewnie celowo to zrobili. I mam te podejrzenia na serio.

a co do narzekań Jurka - D3 daje możliwość pracy w takich warunkach, że AF przestaje się wyrabiać... a brak 24 1.4 (ale już niedługo) w Nikonie - daje się we znaki...
    skoro Jurek pracuje na 2.8 to automatem cały zysk jakości AFa idzie w gwizdek gdy obok stoję ja z 5d2 i 24 1.4 ....coś za coś...
    Porównywałem AF d3 z 1d3 w warunkach auli polibudy nocą na dużej imprezie oświetlonej estradowym światłem. Celowałem ze sceny w publikę, żeby nie było za łatwo, oba z długimi zoomami/2.8. Efekt był taki, ze oba wywalały się dokładnie w tych samych zaciemnionych miejscach. Widać taki był wtedy szczyt możliwości. Teraz wymyślili coś nowego i dali do d3s i 1d4. Pewnie zaraz do kompletu z 7d dorzucą d800, żeby się wyrównało.. 5tki chyba nie ma co porównywać, bo to inna klasa.

Mnie już kolor paska od aparatu nie rusza, co najwyżej ponabijam się z innych i tyle. Przewaga canona jest taka, że ma w systemie 5tkęII, nikona za to taka, że ma praktycznie wszystko w jednym aparacie sporo jednak tańszym niż 1Ds3.

Podobnie ze szkłami. Ja Jurkowi najchętniej porysowałbym to 14-24, żeby mnie nie drażnił, on z kolei twierdzi, że 35 czy 135mm to ogniskowe zupełnie fotograficznie zbędne i wystarczają jak są w zoomach.
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Sam sobie wcześniej odpowiedziałeś. Żebyś kupił nowy. Pewnie celowo to zrobili. I mam te podejrzenia na serio.
    To nawet nie powinny być podejrzenia, ale pewność. Bo oni to robią jak najbardziej celowo. Ale oczywiście nie złośliwie: po prostu kierują się rachunkiem ekonomicznym uwzględniającym posiadane i przewidywane zasoby know-how, posiadane i przewidywane zasoby finansowe, czy w końcu posiadane i przewidywane informacje o ruchach konkurencji. I tak od 50 lat
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Podobnie ze szkłami. Ja Jurkowi najchętniej porysowałbym to 14-24
    TS-E 17 też się (cholera!) łatwo rysuje, jeśli to w czymś pomoże
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 22-10-2009 o 13:49
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie dla przeciwwagi głos rozsądku (aka prognoza sprzedaży)

the silence is deafening

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Nóż sie w kieszeni otwiera czytajac takie teksty..
    Dali nowy AF, lepsze iso, wiecej mpx, do tego dorzucili filmy.
    Wiec co powinni jeszcze dac w 1D zeby "nie było niedosytu"?
    Noktowizor? Płyte CD z Jose Carrerasem?? Worek Prozacu?
    To ocś co spowoduje, że fotki wychodzące z tej puszki będą powodowały WOW!!! Nie osiągną tego przez kolejne megapixele czy tryliony ISO. AF niby poprawiony, w MKIII też był! I powiem Ci, że czasami z 40D w serii miałem więcej trafionych niż ze smarka, w końcu może czas na matrycę o szerszym zakresie tonalnym? Po co tyle tych megapixeli, starczyła by dycha, Rawy i tak rozwalają mi kolejne HDD, filmy? Może i Ok, nie mówię nie chociaż nie używam. I setki innych ficzerów a Prozac, skoro piszesz, to może Tobie potrzebny bo ja sie obejdę ... nie mogłem się powstrzymać.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Może to nie wypada tu tego pisać ale D3s to według mnie (przynajmniej na papierze, bo w praktyce to różnie może być) aparat idealny. Full frame, 12mpix, 2 sloty cf, użyteczne bardzo wysokie iso(nie pisze konkretnie bo zaraz się ktoś przyczepi), dobry af.

Luka na 3d jest, matryca z 5d zrobiona w nowej technologii + 8fps + af z 7d za 4,5k usd i pozamiatane.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 22-10-2009 o 19:23

Strona 16 z 67 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów