C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
sztruks jest - ale szum sporo mniejszy....
ogólnie -wow
oczywiście - moje pliki z 5d2 - nie 5d -zrobiłem błąd
Fajna grafika rastrowa
A tak swoją drogą - zamiast biadolić za KAŻDYM ku...fa razem jak wychodzi nowa pucha, ale jeszcze nikt jej w ręku nie miał - zajmijcie się lepiej robieniem zdjęć. No, ewentualnie róbcie kolejne pomiary linijek i innych bateryjek, ale na miłość boską - nie marudźcie na tematy, których jeszcze własnoręcznie nie mogliście zgłębić.....
NUDNI JESTEŚCIE :] i każdy podobny temat.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
No i co miało wnieśc to porównaine z Nikosiem? Bo rozumiem, że wybrałeś do porównania fotki ustrzelone w tych samych warunkach i podobnym szkłem? Niektórzy ludzie to po prostu są niemożliwi .... ehhh szkoda gadać. Żeby nie było oftopicznie to jako posiadacz MKIII chyba nie będę się przesiadał, wygląda jak MKIII N a nie IV pozostawia jakis niedosyt przynajmniej narazie.
pzdr
nowa teoria - szkło wpływa na szumy
tak sama jak warunki...
a ja mówię - czy 1s czy 1/8000 nie ma znaczenia - szumy są te same
a jak porównujemy ekspozycje poprawną - to widać czy szumi czy nie
szumy pojawiają się tam gdzie są cienie - gdyż spada dokładność bitowa - im niższe wartości tym mniej bitów przenosi informacje o obrazie...
gdzie masz tutaj zależność od szkła?
Ale Zbyszku, Twój obiektywizm został nadwątlony już podczas czytania nickaNa tej samej zasadzie, cokolwiek ja bym nie napisał na żółtym i tak będzie źle.
Poczekajmy spokojnie na egzemplarze w sprzedaży, wtedy jedni będą mogli przerzucać się na forach wielkościami kropek w szumach inni pójdą robić zdjęcia. Czyli jak zwykle.
Jarek
nio ... a skąd wiesz, że te fotki były poprawnie naświetlone? Widać na nikosiowym jak jest poprzepalane miejscami, o tych z czerwonego to nie wspominam. Co do szkieł to zrób sobie coś mydełkiem a dobrej klasy L-ką i porównaj cienie ... na szum matrycy to nie wpłynie, to jasne ale na to co jest na obrazku i owszem.
pzdr