Strona 9 z 67 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    himi zawstydził turbodymomana...na ściance nie ma directprint! łeeee, już inni zawstydzili....buuuuu
    Ale w mkIII też nie było - jeszcze przed epoką turbodymomena .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

nie lamentujcie jest dobrze
    dali mu nowy Af nowy procesor AF serwo
    nie wiem czy pomiar swiatła też ale jest ok

ciekawe czy canon zrobi chwyt marketingowy ze oddajac swoją poprzednia jedynke mkIII to dopłaci sie troche i mamy nowy mkIV
    Nikon kiedys tak zrobił.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Też uważam, że źle nie jest.
    Niby zabieg zastosowany w D3s (z softowym cropem 1.2x) byłby ciekawszy, bo dawałby większą elastyczność tym którzy potrzebują uniwersalności takiego sprzętu - do szybkostrzelnej reporterki ok.10Mpix (na APS-H lub mniej dla APS-C!) jak i prawdziwego FF w okolicach 20Mpix. Tylko, że wówczas zacierałaby się różnica między D i Ds, a tego marketing Canona by nie przebolał
    Zobaczymy jaka będzie cena półkowa, no i kiedy poprawią soft, bo ten oficjalny sampelek z ISO3200 to raczej słabiutki, aż bałbym się spojrzeć na 12800, nie wspominając o wyższych noktowizorach.
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Mam nadzieję, że nie zwalą roboty z AF. Możliwości układu AF są niewiarygodne. Minimum 3 miesiące czytania manuala i testowania poszczególnych ustawień w terenie.
    Może uda się krócej: http://www.usa.canon.com/dlc/control...rticleTypeID=5?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Trochę mi to przypomina to, co jest w 7D + dodatkowe punkty AF i trochę ulepszeń w servo.

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A ja uważam, że jest rewelacyjnie. APS-H jest ok, iso 50 -12800, nowy AF-po wpadce z III nie chce mi się wierzyć, że będzie zły. Już nie mogę się doczekać kiedy go będę miał.
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Trochę mi to przypomina to, co jest w 7D + dodatkowe punkty AF i trochę ulepszeń w servo.
    Myślę, że równie ważny i pomocny będzie Spot AF.
    Cytat Zamieszczone przez oszołom Zobacz posta
    A ja uważam, że jest rewelacyjnie. APS-H jest ok, iso 50 -12800, nowy AF-po wpadce z III nie chce mi się wierzyć, że będzie zły. Już nie mogę się doczekać kiedy go będę miał.
    A ja się właśnie umocniłem w Twierdzy Mk III, ustawiłem ostrokół ze szkieł i spokojnie czekam na atak ze strony Mk V.
    Bo możliwości Ds Mk IV wydają się być do bólu przewidywalne...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Póki co to ja jednak bym się mocno wstrzymał z ocenami użyteczności tych wysokich iso w tym aparacie (zarówno w kwestii zachwytów i krytyki). To jest taka trochę papierowa premiera - nie są dostępne puszki nawet z firmware beta (mają je dostać CPS w listopadzie). A dostępność może będzie przed świętami choć chodzą słuchy, że tak na prawdę dopiero w styczniu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ale gdzie ta rewolucja w porównaniu do poprzedniego modelu i gdzie wielki postęp? albo co jest lepsze w porównaniu do D3s???

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    ale gdzie ta rewolucja w porównaniu do poprzedniego modelu
    skad przekonanie, ze to ma byc rewolucja?

i gdzie wielki postęp?
    postep: AF, matryca (wyzej cytowany Laforet sika po majtach na temat jakosci wysokich ISO), szybkostrzelnosc, pelny garnitur opcji filmowania...

albo co jest lepsze w porównaniu do D3s???
    to moze przez prosty przyklad - znajdz dwie roznice:
    http://www.kamera-express.nl/index.p...&product=22267
    http://www.kamera-express.nl/index.p...ct&product=741

podpowiedz dla nietomnych: stosunek ceny i wagi w obu wypadkach wynosi 2x
    www albo tez flickr

Strona 9 z 67 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów