Strona 2 z 67 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Mam nadzieję, że nie zwalą roboty z AF. Możliwości układu AF są niewiarygodne. Minimum 3 miesiące czytania manuala i testowania poszczególnych ustawień w terenie.

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33421422

http://blog.vincentlaforet.com/

http://tinyurl.com/ylsadon

http://tinyurl.com/yzz3u3f

Jpg sample mają niezłą glacę - zaraz po włączeniu aparatu trzeba zbudować swojego jotpega od zera albo przełączyć się na s-m-raw.

Motylek - pierwszy aparat do kościoła/jaskini czy do kopalni ?

Chyba też nie dali nowego pomiaru światła jak w 7d jesli dobrze zrozumiałem informację z powyższych linków
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Czytam specyfikacje i nie znalazlem nic o wizjerze. Ma LCD'ka na calym obszarze jak 7D?
    Wymienna matówka może sugerować, że nie będzie jak w 7D.
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

sensownie to wyglada. bez rewolucji, ale wyglada na przemyslana ewolucje. zdjecie przykladowe z ISO 3200 wyglada bardzo dobrze, a biorac pod uwage zwyczajowa dodupnosc sampli Canona, to w realu pewnie jest nawet lepiej.

niestety, ma ISO pierdylion, wiec nie mozna mu dowalic, ze gorszy od D3s. na szczescie nie ma pelnej klatki, bez ktorej nie da sie robic zdjec reportazowych, wiec w zoltym namiocie moze trwac fiesta
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    Jakiś kiepski. ISO to powinien mieć że 200000 i odchylany ekran a tak to nie zdobędzie uznania u forowiczów. . .
    Shutter lag przekłada się u mnie bezpośrednio na zadowolenie z użytkowania takiego czy innego sprzętu. Np. wolał-em/bym sto razy bardziej w reporterce 350D niż 5D właśnie z powodu tego opóźnienia a od niedawna również ze względu na ef-s 15-85
    Moje 20D, 40D artursa czy moje 50D już są znośnie, jednak nijak ma się to do mojego D3, które jest boskie pod tym względem. Pamiętajmy, że rozmawiamy o aparatach klasy flegszip zbudowanych do sportu! I mając to na uwadze oraz fakt, że Nikon ma FF nie 1.3 crop (mechanika) i mniejszy lag to jest imho dramat.
    Za iso 200k nie tęsknię - nie potrzebuję 1/1000 w ciemnej hali przy f/2.0, natomiast z uśmiechem na twarzy przywitam czyste 6400 (prawie 7D, na pewno w 1D4).
    Odchylany LCD? Tak, w 7D/5D. 1Dynki niech zostaną monolityczne.

Please be more sssssss... pecific.
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Shutter lag przekłada się u mnie bezpośrednio na zadowolenie z użytkowania takiego czy innego sprzętu.
    Tylko czy 15ms jest wyczuwalne?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Wymienna matówka może sugerować, że nie będzie jak w 7D.
    Ok, 7D nie był aparatem, który mam zgłębiony dokładnie więc muszę się zapytać:
    7D nie ma normalnego wizjera? Wsadzili tam ekran LCD?

Poczytałem o Af i jestem cholernie ciekaw jak będzie sprawował się w boju. Ma szanse być więcej niż ok i jednocześnie zakopać legendę o gorszym AF w Canonach. ojjj,

Swoją drogą.....na cholerę dali 16MPx do reporterki...no ale...marketing matką wynalazku

dpreview.com nic nie piszą o canoniku. Oni chyba faktycznie są opłacani przez nikosia dyzmę
    Ostatnio edytowane przez panczo ; 20-10-2009 o 09:43
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Domyślnie

jesli nie miales nigdy w rece to prawdopodobnie nie

jesli miales i uzywales przez jakis czas to bedziesz czul roznice

mnie w tej premierze zaskakuje brak konwekwencji jesli chodzi o konstruowanie linii produktowej

do 7D wciskaja filmy 60fps, tu we flagszipie nie, do 7D wciskaja nowy system pomiaru swiatla i sie nim chwala na prawo na lewo, tu jednak tego nie ma etc.
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 20-10-2009 o 09:55

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

PW, żeby Gospodarz Domu miał mniej pracy.
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    do 7D wciskaja filmy 60fps, tu we flagszipie nie
    z tego co widzę to 1mk4 w kwestii filmów w niczym nie ustępuje 7d, 60fps w 720p jest obecne

a co do reszty to zgoda

Początki nałogu

Domyślnie

Niezły sprzęt, nie ma co grymasić.
    Jak będzie wersja z FF, to może pomyślę, żeby go kupić do filmów

Tymczasem ciekawe czy udało się zaimplementować AutoISO we wszystkich trybach, w piątce jak widać mieli z tym problem
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Strona 2 z 67 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów