C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
sensownie to wyglada. bez rewolucji, ale wyglada na przemyslana ewolucje. zdjecie przykladowe z ISO 3200 wyglada bardzo dobrze, a biorac pod uwage zwyczajowa dodupnosc sampli Canona, to w realu pewnie jest nawet lepiej.
niestety, ma ISO pierdylion, wiec nie mozna mu dowalic, ze gorszy od D3s. na szczescie nie ma pelnej klatki, bez ktorej nie da sie robic zdjec reportazowych, wiec w zoltym namiocie moze trwac fiesta![]()
![]()
![]()
Shutter lag przekłada się u mnie bezpośrednio na zadowolenie z użytkowania takiego czy innego sprzętu. Np. wolał-em/bym sto razy bardziej w reporterce 350D niż 5D właśnie z powodu tego opóźnienia a od niedawna również ze względu na ef-s 15-85
Moje 20D, 40D artursa czy moje 50D już są znośnie, jednak nijak ma się to do mojego D3, które jest boskie pod tym względem. Pamiętajmy, że rozmawiamy o aparatach klasy flegszip zbudowanych do sportu! I mając to na uwadze oraz fakt, że Nikon ma FF nie 1.3 crop (mechanika) i mniejszy lag to jest imho dramat.
Za iso 200k nie tęsknię - nie potrzebuję 1/1000 w ciemnej hali przy f/2.0, natomiast z uśmiechem na twarzy przywitam czyste 6400 (prawie 7D, na pewno w 1D4).
Odchylany LCD? Tak, w 7D/5D. 1Dynki niech zostaną monolityczne.
Please be more sssssss... pecific.
the silence is deafening
Ok, 7D nie był aparatem, który mam zgłębiony dokładnie więc muszę się zapytać:
7D nie ma normalnego wizjera? Wsadzili tam ekran LCD?
Poczytałem o Af i jestem cholernie ciekaw jak będzie sprawował się w boju. Ma szanse być więcej niż ok i jednocześnie zakopać legendę o gorszym AF w Canonach. ojjj,
Swoją drogą.....na cholerę dali 16MPx do reporterki...no ale...marketing matką wynalazku
dpreview.com nic nie piszą o canoniku. Oni chyba faktycznie są opłacani przez nikosia dyzmę![]()
Ostatnio edytowane przez panczo ; 20-10-2009 o 09:43
"korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"
jesli nie miales nigdy w rece to prawdopodobnie nie
jesli miales i uzywales przez jakis czas to bedziesz czul roznice
mnie w tej premierze zaskakuje brak konwekwencji jesli chodzi o konstruowanie linii produktowej
do 7D wciskaja filmy 60fps, tu we flagszipie nie, do 7D wciskaja nowy system pomiaru swiatla i sie nim chwala na prawo na lewo, tu jednak tego nie ma etc.
Ostatnio edytowane przez kichu ; 20-10-2009 o 09:55
Niezły sprzęt, nie ma co grymasić.
Jak będzie wersja z FF, to może pomyślę, żeby go kupić do filmów
Tymczasem ciekawe czy udało się zaimplementować AutoISO we wszystkich trybach, w piątce jak widać mieli z tym problem![]()
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II