Strona 57 z 67 PierwszyPierwszy ... 7475556575859 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

te zdjęcia technicznie z Sherwood są tragiczne. a to obcięte paluchy, a to dłonie, a to skrzypce... uhh... i po co ludziomtak aparat
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

.. i modelki paskudne :P

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    .. i modelki paskudne :P
    Każda modelka jest ładna. To od fotografa zależny, czy potrafi wydobyć z niej piękno.

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rekin Zobacz posta
    Każda modelka jest ładna. To od fotografa zależny, czy potrafi wydobyć z niej piękno.
    Nie bądź tego aż taki pewien
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Domyślnie

Witam

Jest "Test " na af w 1dmk4.

LINK

Pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Jakoś nie wierzę, że 7D ma lepszy AF od 1D Mark III. Chyba, że ja nie umiem jeszcze pracować tym sprzętem, albo ludzie posiadający 1D Mark III kłamią, że mają tyle trafionych zdjęć..:-D
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Jakoś nie wierzę, że 7D ma lepszy AF od 1D Mark III. Chyba, że ja nie umiem jeszcze pracować tym sprzętem, albo ludzie posiadający 1D Mark III kłamią, że mają tyle trafionych zdjęć..:-D
    tam sa lepsze jaja....d3 ma gorszy af od d300 i 7d

Domyślnie

Pochwalony, witam wszystkich na forum.

Ponieważ mowa o testach AF'a to dodam moje spostrzeżenie. Otóż całkiem przypadkowo sprawdzałem działanie AF w słabych warunkach oświetleniowych tzn. delikatne światło żarowe lub półmrok. Okazuje się, że (moja) czwórka nie radzi sobie z ustawieniem ostrości. Albo w ogóle nie może jej złapać albo robi to zbyt długo.
    Może nie zwróciłbym na to uwagi bo przecież to aparat a nie noktowizor ale wziąłem do ręki 50D i... złapał ostrość bez problemu, w tych samych punktach w których 1D nie dawał rady. Gdy obydwa łapały ostrość to 50tka ostrzyła szybciej.
    Zaznaczam, że były to b. słabe warunki oświetleniowe.

I teraz jest pytanie, czy moja 50tka jest tak dobra, czy moje 1D do .... serwisu

Oczywiście podejrzewam, że nigdy w takich warunkach nie będę robił zdjęć, chyba że z błyskiem ale... to taka ciekawostka.

Dodam jeszcze, że próby robiłem w trybie one shot bez punktów wspomagających.

Coś już napisał

Domyślnie

ASIQ gdzieś czytałem, że 1d4 ma większy problem ze złapaniem ostrości w słabym świetle od 5d2. Nie pamiętam kto robił teścik AF, ale był to jakiś zawodowiec. Właśnie zaskoczony zwrócił uwagę na ten mankament (słabe światło i AF 1d4).

Domyślnie

W takim razie muszę z przykrością potwierdzić ten test.
    Jak już pisałem są to "egipskie ciemności" dla aparatów i mało kto będzie chciał robić w tych warunkach zdjęcia.
    W pierwszej chwili pomyślałem, że mam walnięty autofocus albo coś źle ustawione w CF. Jednak po przeczytaniu paru opinii okazuje się, że ten typ tak ma. Szkoda tylko, że dwie klasy niżej pozycjonowany aparat przewyższa pod tym względem flagową reporterską jedynkę

P.S.
    Mimo wszystko nie mogę zrozumieć dlaczego wrzucili do tej puszki ISO powyżej 25600 skoro nie będzie można złapać ostrości

Strona 57 z 67 PierwszyPierwszy ... 7475556575859 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów