Strona 21 z 67 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Domyślnie

My w USA na budowa zepsuc się hammer so my wysłać John do sklepu kupic new one. Niestety młotka nie ma ale john przynieść brand new eos 1d mkIV. My już zbudować 2 skyscrapper i konczyć 3 i uzywac do budowa our brand new Canon 1d - na obudowa nawet nie ma śladu!

A tak na serio -iso 102400... hm, raczej "żeby dogonić nikona" widzę, możliwość kręcenia filmików "bo musi być, przecież konkurencja ma" -gdyby się mniej śpieszyli z gonieniem nikona to myślę że i wyższego (i bardziej używalnego) ISO by się można było wkrótce spodziewać oraz kilku innych ciekawych ficzerów w aparacie.

Jednak najbardziej zastanawia mnie fakt braku we wszelkich wzmiankach, informacji o funkcji, która się już pojawiła w 7d czyli wireless ettl/zdalnym wyzwalaniu lamp błyskowych... (no chyba że jest to celowy zabieg aby się sprzedało więcej siódemek i nagle za np pół roku pojawi się "mark IV N")
    Ostatnio edytowane przez Patryk_mirek ; 26-10-2009 o 12:43
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Sądzę, że dla niektórych nawet wyświetlacz LCD z tułu aparatu jest pewnego rodzaju obrazą, .

dokładnie. ja np należe do tych "niektórzych"

nie psiocze na LCD ale gdyby były aparaty bez nich a tańsze np o 500 zł , wybrałbym ten bez

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milcze Zobacz posta
    ale gdyby były aparaty bez nich a tańsze np o 500 zł , wybrałbym ten bez
    Myślę, że byłyby tańsze o więcej (oprócz komponentów fizycznych, brak konieczności implementacji skomplikowanego menu itp.)

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk_mirek Zobacz posta
    Jednak najbardziej zastanawia mnie fakt braku we wszelkich wzmiankach, informacji o funkcji, która się już pojawiła w 7d czyli wireless ettl/zdalnym wyzwalaniu lamp błyskowych... (no chyba że jest to celowy zabieg aby się sprzedało więcej siódemek i nagle za np pół roku pojawi się "mark IV N")
    To w 7D zdalne wyzwalanie jest radiowe?
    Bo jeżeli nie, to czym miałby Marek IV wyzwalać te lampy zewnętrzne?
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Domyślnie

Myślę, że byłyby tańsze o więcej (oprócz komponentów fizycznych, brak konieczności implementacji skomplikowanego menu itp.)
    Oczywiscie ..wyprowadzenie i uszczelnienie 100 pokretel i przyciskow byloby na pewno tansze i duzo prostsze w obsludze.. no i update softu dodawal by np nowy guzik na puszcze..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie wierzę - raczej nazwano by taką wersję "profesjonalną/kolekcjonerską" i... podniesiono cenę - coś jak Leica S2, w której szafirowa szybka kosztuje dodatkowe ~15kPLN
    http://www.rp.pl/artykul/383073_Powo...e_do_mgly.html - William Turner na odtrutkę
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    7D steruje lampami zewnętrznymi za pomocą wbudowanej lampy.
    1D mark IV nie ma takowej wbudowanej lampy.
    Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 26-10-2009 o 13:14

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Oczywiscie ..wyprowadzenie i uszczelnienie 100 pokretel i przyciskow byloby na pewno tansze i duzo prostsze w obsludze.. no i update softu dodawal by np nowy guzik na puszcze..
    Razem z brakiem LCD, nie byłoby update softu (no moża od biedy jakoś z komputera albo w serwisie, tak jak za moich pierwszych kompaktów), nie byłoby nowych pokręteł, przycisków, bo po co, skoro dawniej ich nie było? O jakich 100 pokrętłach mówisz? Wystarczyłby dodatkowy przycisk do zmiany formatu zapisu (JPG, RAW, RAW+JPG) o ile już takiego nie ma i tyle.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 26-10-2009 o 13:19

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Tak, dobrze przeczytałeś(a przynajmniej tak piszą na stronach Canona i wszędzie w internecie), 7d potrafi bezprzewodowo sterować lampami (bez dodatków w stylu ST-E2)
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Domyślnie

Razem z brakiem LCD, nie byłoby update softu (no moża od biedy jakoś z komputera albo w serwisie, tak jak za moich pierwszych kompaktów), nie byłoby nowych pokręteł, przycisków, bo po co, skoro dawniej ich nie było? O jakich 100 pokrętłach mówisz? Wystarczyłby dodatkowy przycisk do zmiany formatu zapisu (JPG, RAW, RAW+JPG) o ile już takiego nie ma i tyle.
    Przegladnij zakladki ustwien samego AF w 7d/1d nie mowiac o reszcie cfn, do tego ustawienia jakosc jpgow, formatowania kart ustawienia katalogow, w erze filmu tego nie bylo jak chcesz to wystawic do ustawienia? Menu i LCD jest najsensowniejszym rozwiazaniem wprowadzania ustawien koniecznych aczkolwiek niezbyt czestych(czy komus sie to podoba czy nie)...
    Zreszta to i tak bezsensowny OT nic nie wnoszacy do tematu. Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam

Strona 21 z 67 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów