Strona 6 z 67 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Wystarczy, spojrzeć na galerię Marcina Nawrockiego, żeby się przekonać, że nie zawsze FF jest konieczne, a w szczególności w przyrodzie.
    Ale Marcin to przypadek szczególny. On i z byle czego przyniesie fajne zdjęcia.
    Zresztą chyba już się cieszy z nowej 7ki. Mimo, że pracuje 500mm, to crop z 1ek wydaje się dla niego za mały.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karakan Zobacz posta
    A teraz postaw sie na miejscu Canona - czy aby na pewno ON bylby z tego bardziej zadowolony ?
    A imho o ironio to Canon gra more than fair w tej materii. Przy tych wszystkich zachwytach nad D3 i jego FF do sportu nikt/mało kto wspomina o konieczności kosztownego przegrupowania telasów by miały odpowiedni zasięg.
    Wybierając 1.3 imho Canon postawił na ochronę portfela juzerów. Więcej osób (z targetu!) go kupi bo docelowe szkła już posiada i nie będzie zmuszona do inwestycji w dłuższe (FF) szkła . Niby trochę wbrew logice korporacji, ale RPA za rogiem

Przy D3 był drenaż i płacz żółtych portfeli kiedy dotychczasowe szkła zaczęły dawać jednak za szerokie kadry. Niestety nie było tego słychać z powodu FX histerii (Boziu, to jednak się da?) i błagalnych płaczy o chociaż 24/1.4.

I odpowiedz co musialby posiadac Ds zeby potencjalny klient wybral jego a nie takiego fulfrejmowego D ?
    32-5 MPx z boskim iso 100-400.
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ale Marcin to przypadek szczególny. On i z byle czego przyniesie fajne zdjęcia.
    Zresztą chyba już się cieszy z nowej 7ki. Mimo, że pracuje 500mm, to crop z 1ek wydaje się dla niego za mały.
    to jest potwierdzenie mojej tezy, że czasem crop daje dużo więcej niż wielkość samej matrycy.
    Z tego co pamiętam był jeszcze jeden fotograf, wielokrotny zwycięzca konkursów (chociażby National Geographic)...jednocześnie leśniczym. Podobne zdjęcia i chyba sprzęt.

Domyślnie :)

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33422796

Ja myślę, że nic szybko nie pobije 17-40 sampla w galerii 5D
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W sumie taki 1D mkIIIn . Poprawili to co musieli. Sądzę że ci do których jest kierowany ten sprzęt będą usatysfakcjonowani.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W sumie taki 1D mkIIIn . Poprawili to co musieli. Sądzę że ci do których jest kierowany ten sprzęt będą usatysfakcjonowani.

Z pierwszym zdaniem zgadzam się w 100%. Nie wiem czy mogę czuć się odbiorcą tego aparatu, ale absolutnie nie czuję się usatysfakcjonowany.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    Nie wiem czy mogę czuć się odbiorcą tego aparatu, ale absolutnie nie czuję się usatysfakcjonowany.
    No to widocznie nim nie jesteś .

Laforet - http://blog.vincentlaforet.com/2009/...camera-action/.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No to widocznie nim nie jesteś .

Laforet - http://blog.vincentlaforet.com/2009/...camera-action/.
    może i nie...tylko czy Tobie to oceniać?

Domyślnie

Z pierwszym zdaniem zgadzam się w 100%. Nie wiem czy mogę czuć się odbiorcą tego aparatu, ale absolutnie nie czuję się usatysfakcjonowany.
    Tak tylko FYI: na forum nikon ktoś napisał o D3s: ci co mają D3 go nie kupią, ci, którzy mają D3 i potrzebują drugiej puszki kupią D3s, ci co byli na kupnie kupią D3s.
    Imho o to chodziło Kolekcjonerowi.

może i nie...tylko czy Tobie to oceniać?
    Dzięki, forum mi się będzie szybciej otwierać.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20-10-2009 o 13:43
    the silence is deafening

Coś już napisał

Domyślnie

A teraz postaw sie na miejscu Canona - czy aby na pewno ON bylby z tego bardziej zadowolony ? I odpowiedz co musialby posiadac Ds zeby potencjalny klient wybral jego a nie takiego fulfrejmowego D ?
    jak to co ?

crop 0.8

pucha i tak jest wielka, co do obiektywów to po prostu je troszkę dalej od matrycy
    Ostatnio edytowane przez huh ; 20-10-2009 o 13:48

Strona 6 z 67 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów