Strona 48 z 67 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Pełne uzależnienie
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NeoGraphics Zobacz posta
    Ps. U Canona ostatnio szumy to jakaś pięta achillesowa, już przy ostatniej 7D już moim zdaniem było coś nie halo.
    Tak sobie czytam Nikon to Nikon tamto a Canon tylko pięty

Ustalmy jedno raz na zawsze: Canon też ma on chip noise reduction przed rawem w Digic'u. Rawy .cr2 tylko pokazują, że robi to lepiej niż Expeed.
    Nie jest możliwe porównanie Nikon D3s vs. Canon bo ten drugi nie ma FF AD 2010 w 12 MPx.
    Czy się Canon pomylił czy nie (sorry Kolekcjoner ) dowiemy się za rok, po wynikach sprzedaży w targecie, nie onan forum, jeszcze w jakiejś Polsce .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Fotograf który robi zdjęcia agencyjne to przede wszystkim używa jpg, a nawet jeśli nie to raw-y wywołuje edytor. Nie wyobrażam sobie przy nawale pracy ślęczenia i doktoryzowania się z Raw-ów.
    Powiem więcej, imho nie jest możliwe by przejrzał wszystkie jpg'i z imprezy
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 31-01-2010 o 23:34 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Niby tak ale już nawet nie chodzi o te Iso ale o ogólną prezencję zdjęć, nie bawiłem się w odszumianie tej foty z najwyższego iso ale nie wierze w cuda, tam nie ma detali i nie ma jakości - one wyglądają poprostu słabo w porównaniu do Nikona, które owszem też nie są idealne ale spodziewałem się różnic rzędu błędu statystycznego pomijając przeznaczenie obydwu puszek i cropa - wiem, że złe miejsce sobie wybrałem na tą dyskusję i przekonywanie Was o tym ale moim zdaniem czasem trzeba umieć przyznać się porażki ulubionego producenta. Oglądałem pare zdjęć no i ogólnie wydaje MI się to wygląda gorzej i wielu znajomych tylko za plecami potrafi się do tego przyznać że te zdjęcia to sama kaszanka bo na forum dyskusyjnym wytrwale bronią Canona bo tak wypada, nie wierze że wszyscy szczerze wybralibyście 1Dmk4 gdyby w drugiej ręce mieć Nikona. ??: Starczy tego "buntu" bo zaraz usłyszę że to jakaś prowokacja tudzież "dziecko neo" :wink: . Zmykam, tylko chciałem wyrazić swoje zdanie wokół tych zachwytów i radosnych pląsów z okazji nowej puchy. Myśle że coś im tu nie wyszło tak jakby chcieli ot co. Oczywiście całokształt to świetny sprzęt o którym marzy każdy ale chodzi mi tylko o to jak sobie radzi w bardzo złych warunkach, canon ma wielkiego pecha że nikon puścił te d3s i teraz nie uchroni się przed kupą negatywnych porównań, kwestia czasu.

Pozdrawiam :rolleyes:

Ps. U Canona ostatnio szumy to jakaś pięta achillesowa, już przy ostatniej 7D już moim zdaniem było coś nie halo.
    Uwierz mi, mam również dostęp do D3S, mam wiele plików z tego aparatu (z 3D jeszcze więcej ) i na pewno poziom szumów nie jest jedynym wyznacznikiem zakupu aparatu. Jeżeli ma być to tylko szum w/g ciebie to ok D3S jest super. Ale 1D Mark IV nie ustępuje tu mu aż tak bardzo jak to sobie wmówiłeś. Poruszasz kwestie szumu - wielkość matrycy, w jednym i drugim zupełnie inna. Ja jeszcze patrzę na jakość obrazka, kolory, optykę, obsługę aparatu, czy dobrze mi się na nim pracuje. Jeden i drugi system jest fajny, każdy znajdzie coś dla siebie. Widzę, że szum dla ciebie to podstawa. No to 1D Mark IV ma np. MRAW-a. Fotka robiona jest z ok 9MP. I szum który dla ciebie jest tak ważny jest rewelacyjnie niski. Niższy niż z D3S. I znowu nie ma jak tego porównać do D3S. Jeżeli chodzi o AF to Canon naprawdę odwali kawał dobrej roboty. Nie ustępuje temu z D3S. Do mojej poprzedniej jedynki różnica jest bardzo duża. Wyświetlacze - oba doskonałe. Nie pamiętam kiedy aparaty różnych producentów trzymały tak równorzędny poziom pod każdym względem.
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie wiem po co te debaty - moj znajomy fotografuje Alfa700 .. jego zdjecia zamieszcza NationalGeographic ... a fotki robi w JPEG'ach .... i nikt go nie pyta czy przypadkiem sprzet mu nie szumi bardziej niz Nikon D3s ... polecam przystopowac na sekunde i pomyslec o tym, zanim znow zaczniecie ogladac ten wszedobylski szum w powiekszeniu 5:1 ...

Uzależniony

Domyślnie

Wg tego testu najlepszy AF przy slabym swietle posiada.... 5D mkII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Wg tego testu najlepszy AF przy slabym swietle posiada.... 5D mkII
    http://canon-board.info/showpost.php...18&postcount=8
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Czy się Canon pomylił czy nie (sorry Kolekcjoner ) dowiemy się za rok, po wynikach sprzedaży w targecie, nie onan forum, jeszcze w jakiejś Polsce .
    Dokładnie .

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Powiem więcej, imho nie jest możliwe by przejrzał wszystkie jpg'i z imprezy
    Nie jest możliwe - zresztą to jest najbardziej przerąbane. Czasem dochodzi do tego, że publikują coś co absolutnie się do tego nie nadawało. Niestety nieustający pośpiech w obecnym świecie prowadzi do takich absurdów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niby tak ale już nawet nie chodzi o te Iso ale o ogólną prezencję zdjęć, nie bawiłem się w odszumianie tej foty z najwyższego iso ale nie wierze w cuda, tam nie ma detali i nie ma jakości
    Miło, że chociaż to przyznałeś. W tym świetle Twoja argumentacja na pewno zyskała w oczach czytających.

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Nie wiem po co te debaty - moj znajomy fotografuje Alfa700 .. jego zdjecia zamieszcza NationalGeographic ... a fotki robi w JPEG'ach .... i nikt go nie pyta czy przypadkiem sprzet mu nie szumi bardziej niz Nikon D3s
    Bo u Martyny teraz wyznacznikiem przydatności jest niestety napis na aparacie a nie sama fotografia. A szkoda
    Jarek

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nikt go przez pryzmat sprzetu tam nie wzial - wczesniej robil Nikonami na slajdach, pare fotek poszlo z Olympusa C5060 (genialny sprzet, ktos go pamieta?!), a w 2007 kupil A700 .. zdaje sie to ten sam rok gdy Martyna zaczela tam urzedowac, ale z Sony zwiazana nie byla. Pani Wojciechowskiej nie znam osobiscie, jako postac medialna jest irytujaca i bardzo jej nie lubie .. rowniez boje sie otworzyc lodowke bo mi Alfa wyskoczy (schlodzona da mniejszy szum ;p ) ... ale takie 'insynuacje' sa nie na miejscu

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    pare fotek poszlo z Olympusa C5060 (genialny sprzet, ktos go pamieta?!)
    Taki śmieszny ogór z f/1.8 i kosmicznie wielką CA

No to heyah

http://www.juzaphoto.com/eng/article...omparisons.htm
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 01-02-2010 o 13:37 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Strona 48 z 67 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów