Strona 32 z 57 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Pozory IMHO. Popatrz na D3s i D3x to sa dwie zupelnie inaczej stargetowane puszki. Ci Co chca duzej rozdzielczosci i tak kupia te druga puszke (d3x). Jedno drugiemu nie przeszkadza.
    Pytanie tylko czy to akurat jest przykład targetowania, który Canon by chciał powielać. Mam co do tego poważne wątpliwości.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale ta cena to tylko za nowinkę.. 1,5- 2k zjedzie jak się rynek nasyci. Zawsze tak jest z nowościami. Mają pewnie jedną sztukę, widzą zainteresowanie i nie oddadzą jej za byle jaką kasę.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ale ta cena to tylko za nowinkę.. 1,5- 2k zjedzie jak się rynek nasyci. Zawsze tak jest z nowościami. Mają pewnie jedną sztukę, widzą zainteresowanie i nie oddadzą jej za byle jaką kasę.
    Dokladnie. Cena D3s tez ostatnimi czasy dosc szybko zjechala o ok 1 tys PLN. Takze te pierwsze 2-3 miesiace od wprowadzenia do sprzedazy trzeba w cenie liczyc 'premie za nowosc'. Generalnie jak ktos planuje kupic, a nie musi miec 'na wczoraj' to warto sobie spokojnie wlasnie ten okres przeczekac.

no właśnie, ale masz dobre wysokie ISO jak w 5d mkII, szybkość 7d i do tego grip gratis . Gdyby to był FF to oddałbym za niego nerkę, ale nic straconego. 1ds mkIV będzie kosztował tyle,że jedna nerka to będzie mało.
    No mogliby zrobic FF, a dla zwolennikow cropa zrobic elektronicznego jak Nikon. Tylko to pewnie wiazaloby sie z wiekszym R&D, a teraz wszyscy pilnuja kosztow.
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 14-01-2010 o 12:36

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No mogliby zrobic FF, a dla zwolennikow cropa zrobic elektronicznego jak Nikon. Tylko to pewnie wiazaloby sie z wiekszym R&D, a teraz wszyscy pilnuja kosztow.
    Zwłaszcza, że pewnie Nikon patent założył i trzeba szukać okrężnych rozwiązań..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Tylko nie ma się rynek czym sycić, pan w Euro mi wczoraj rzekł, że czas oczekiwania do 28 dni. No, chyba że stanieje w drodze do sklepu, nie mam nic przeciwko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Żaden z Was nie woli, gdy mu punkty AF obejmują prawie cały wizjer, a nie tylko jego centrum?
    Ja znacznie bardziej wolę tak:
    niż tak
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

tylko idac tym tokiem myslenia, to najlepszy krycie wizjera pkt af to ma d300

Pełne uzależnienie

Domyślnie

tylko idac tym tokiem myslenia, to najlepszy krycie wizjera pkt af to ma d300
    No ba! A znasz jakiegokolwiek posiadacza D300(s), który z tego powodu czyni mu zarzut?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No ba! A znasz jakiegokolwiek posiadacza D300(s), który z tego powodu czyni mu zarzut?
    Tak, ja.
    Punkty może i obejmują większą część wizjera, ale ostrzenie na mały obiekt tak ogromniastymi punktami AF było bardzo wk...jące. Zecydowanie wolałbym mniejszy punkty AF takie jak są w D700, albo dobrą implementację spot AF-a.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Tak, ja.
    Punkty może i obejmują większą część wizjera, ale ostrzenie na mały obiekt tak ogromniastymi punktami AF było bardzo wk...jące. Zecydowanie wolałbym mniejszy punkty AF takie jak są w D700, albo dobrą implementację spot AF-a.
    Wygląda na to, że implementacja w Mk IV jest dobra: http://www.canonrumors.com/canon-eos-1d-mark-iv-review/ - jeśli ma się długi biały obiektyw:
    This means that of the 60+ lenses that Canon manufactures, only 7 very expensive super telephoto IS lenses (200 f/2 IS, 300 f/2.8 IS, 400 f/2.8 IS, 400 f/4 DO IS, 500 f/4 IS, 600 f/4 IS and 800 f/5.6 IS) can unlock the spot-af feature of this camera.
    Poprawią w FW?

Strona 32 z 57 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów