Strona 15 z 67 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie tracicie IMHO czas robiąc te porównania - powtarzam te zdjęcia są z egzemplarzy przedprodukcyjnych, a że zmienić potrafi się na prawdę dużo to sam tego doświadczyłem. Robiłem trochę zdjęć przedprodukcyjnym 7D i na wysokich iso jakość tego co mam na dysku ma się nijak do tego co widzę teraz. Nie wiem jak będzie w przypadku tego marka ale bardzo możliwe, że podobnie. Dlatego szkoda czasu na te dywagacje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jarek - cytujesz tekst o szkle odnoszący się do szumów i nie wiem czy potwierdzasz czy zaprzeczasz :P

poza tym - jak dla mnie - na dziś - to niech Canon będzie najbardziej zarąbistą firmą na świecie...
    tylko jakoś nie potrafię zrozumieć dlaczego z takim oporem słuchają użytkowników... oni nie mają tego problemu co Nikon 3 lata temu (technologicznego problemu) - oni po prostu z premedytacją psują puszki, by zmusić usera do kupna czegoś droższego...
    przykład -af z 5d i 5d2 - ten sam układ - a pracuje inaczej...
    IMHO - teoria spiskowa - spieprzyli ten układ samodzielnie by mieć asa w rękawie... skoro 10 lat temu w analogach mogli robić dobre AF to i w 5d też mogli... ale nie chcieli....

sfw - ale co ma szum do szkła - bo o tym piszemy...
    poprawność naświetlenia - a co mnie obchodzi - szumy będą jednakowe - niezależnie czy poprawnie czy niepoprawnie naświetlone - ważne by były oglądane na tej samym poziomie jasności... - wtedy pomiar odchyłu od wartości uśrednionej i już mamy poziom szumu...

szum zależny od ekspozycji pojawia się po 30 s naświetlania...
    Ostatnio edytowane przez zkruk ; 22-10-2009 o 00:09

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

pytanie...
    Cytat Zamieszczone przez zkruk Zobacz posta
    tylko jakoś nie potrafię zrozumieć dlaczego z takim oporem słuchają użytkowników...
    odpowiedź...
    oni po prostu z premedytacją psują puszki, by zmusić usera do kupna czegoś droższego...
    I wszystko jasne.

A pamiętasz, jak pan z canona (ten od rozmnażania punktów AF) przywiózł docelowej grupie klientów z kasą topowy model aparatu z nowym szkłem (Ds3 z 24LII)? Szkoda tylko, że i puszka i szkło były walnięte..
    Canon panie..

BTW, mój ulubiony nikoniarz Jurek oświadczył mi wczoraj, że AF w D3 jednak nie działa tak idealnie jak powinien, w trudnych warunkach wywala się dość często i dlatego przesiądzie się na D3s. Czemu tak? Posłużę się cytatem:
    oni po prostu z premedytacją psują puszki, by zmusić usera do kupna czegoś droższego...
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Twoje 100k z 1Dmk4 i 5Dmk2
    i 100k z D3s
    (..łobrazki wyciołem..)
    Jasne tyle zdjecie z canona wyglada na lekko niedoswietlone a z nikona jest znaczny przepał i dodatkowo pisze w exifie ze zdjete -0.7EV. Nagle w Nikonie pomiar sie zepsul czy jak? Podejrzewam ze ktos sie bawil korekta ekspozycji(nowy postproces w nikonie) ..

Z podniecaniem sie czy bluzganiem trzeba poczekac na wiecej obiektywnych testow...

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Galeryjka 1D Mark IV, przeglądać szybko zanim nie zażądają jej zdjęcia znowu
    http://dpinterface.com/review-galler...eview-gallery/
    Tak... tego właśnie spodziewać się było można
    "UPDATE (6:00 am GMT; Oct 22) Sorry guys, there was some miscommunication at Canon and we’re honoring their request to remove sample photo postings until we receive a final production unit of the EOS 1D Mark IV for review in the future. We’d like to apologize to our readers for any inconvenience caused."

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Tak... tego właśnie spodziewać się było można
    "UPDATE (6:00 am GMT; Oct 22) Sorry guys, there was some miscommunication at Canon and we’re honoring their request to remove sample photo postings until we receive a final production unit of the EOS 1D Mark IV for review in the future. We’d like to apologize to our readers for any inconvenience caused."
    Jeszcze rano oglądałem... - dla mnie pretty **** impressive!
    Wiadomo, że i z D3s i z 1D4 nic nie pójdzie do druku chyba, że zdjęcia kalibru Elvis w NYC z datą 9/11/01
    Wtedy żaden edytor nie będzie patrzył w exif
    Do takich celów imho to zostało stworzone, tryb super ice.
    the silence is deafening

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jarek - tniesz cytaty tak by podpasowało Tobie...

ja się pytam - dlaczego ten sam układ AF w 5d i 5d2 pracuje tak mocno inaczej...
    jeśli układ ten sam to pracuje tak samo...
    widocznie ktoś coś spieprzył - może w oprogramowaniu układu...

a co do narzekań Jurka - D3 daje możliwość pracy w takich warunkach, że AF przestaje się wyrabiać... a brak 24 1.4 (ale już niedługo) w Nikonie - daje się we znaki...
    skoro Jurek pracuje na 2.8 to automatem cały zysk jakości AFa idzie w gwizdek gdy obok stoję ja z 5d2 i 24 1.4 ....coś za coś...

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sfw Zobacz posta
    ehhh szkoda gadać. Żeby nie było oftopicznie to jako posiadacz MKIII chyba nie będę się przesiadał, wygląda jak MKIII N a nie IV pozostawia jakis niedosyt przynajmniej narazie.

pzdr
    Nóż sie w kieszeni otwiera czytajac takie teksty..
    Dali nowy AF, lepsze iso, wiecej mpx, do tego dorzucili filmy.
    Wiec co powinni jeszcze dac w 1D zeby "nie było niedosytu"?
    Noktowizor? Płyte CD z Jose Carrerasem?? Worek Prozacu?
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Domyślnie

przycisk direct print :-D
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

No jak to co Powinien zmieść z powierzchni Nikona i jeszcze zakopać trzy metry pod ziemią, budując do tego marmurowy nagrobek. A tymczasem, to tylko kolejny model Canona

Strona 15 z 67 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów