Strona 12 z 67 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    Premiera nudna to fakt. W zasadzie oczekujemy tylko w kolejnych aparatach jak wypadnie wysokie ISO. Wynika to z tego że jest świadomość,że obraz najważniejszy albo za mało wymagamy. Ją czekam na takie funkcję jak: ruchoma matryca i tryby doboru ekspozycji jak w Pentaxie i z tych bardziej wyrafinowanych to pełne oficjalne sterowanie aparatem przez wifi,bluetooth z telefonu (iphone już tak steruje canonem),możliwość podłączenia pena, podłączenie gps przez blutacza i geotagowanie.
    Czy możesz coś więcej napisać na temat tego:
    "iphone już tak steruje canonem"
    ?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    *fake one
    favourite one
    the silence is deafening

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

ISO 102400? Jest z czego się czepiać? Kiedyś ISO 3200 było programowe i uważano za zbędne (bo kaszka itp.). A teraz 3200 jest używalne. Dla mnie ISO 102400 to po prostu kolejna poprzeczka do przekroczenia której dąży Canon. Nie zdziwiłbym się gdyby za n-lat Marek VIII miał w pełni używalne ISO 102k, a programowe 1 mln.

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Jest programik na ajfona w appstore który przez wifi steruje aparatem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    O... wielcy z Canona już zadziałali
    Pamiętacie 'testy' wysokiego iso z tej strony:
    http://asia.cnet.com/reviews/digital...095238p,00.htm ?
    Teraz jest już info:
    "Editors' note:
    The images taken with the pre-production unit of the EOS 1D Mark IV have been removed at Canon's request, as we will be getting the actual review unit. Watch out for the sample shots to come."
    Ale ja się im nie dziwię - ktoś zrobił głupotę i powinny za to polecieć głowy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    Jest programik na ajfona w appstore który przez wifi steruje aparatem.
    zaciekawiłeś mnie tym . Mam nadzieję, że będzie można sterować też nowymi aparatami

Bywalec Awatar KEEK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No i znowu nie obcieli dolu. A tak by bylo cudnie, gdyby jedynkowa seria roznila sie tylko mozliwosciami puszki a nie matrycy. 1D i 1Ds, przy czym ten drugi, jako ze pozbawiony gripa, wolnostrzelny(slow), cichy (silent), maly (small) powinien byc tanszy. I byloby zupelnie jak w analogowych czasach, kiedy dzieki temu samemu negatywowi jakosc zdjec pozostawala ta sama a ludzie i tak kupowali 1ki.

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Galeryjka 1D Mark IV, przeglądać szybko zanim nie zażądają jej zdjęcia znowu
    http://dpinterface.com/review-galler...eview-gallery/

Początki nałogu

Domyślnie

No i znowu nie obcięli dołu. I bardzo dobrze, bo wykastrowane geometrycznie jedynki byłyby mniej wygodne, zwłaszcza z ciężkimi szkłami, od wersji z 'wbudowanym gripem'.
    1Ds powinien być tańszy? Jakieś chore powody...

Chcesz mieć analogowe czasy? Kupuj waćpan analoga a nie wymyślaj jakichś dziwadł.
    Chcesz mieć mały aparat? Kupuj waćpan inny model.

Generalnie, jak widać, wątek się rozwija w typowym kierunku. Zaczyna się wielkie narzekanie i szukanie słabych stron nowej konstrukcji. Za 2-3 dni będą spazmy pogardy i publiczne deklaracje, że nigdy się go nie kupi. Niedługo się skończą też powodu do narzekania i trzeba będzie się dołączać do pretekstów wymyślonych wcześniej (więc spieszta się! Ilość powodów do narzekania ograniczona!).

Gdyby Canon R&D był na tyle nierozważny, że czytałby takie paplanie, to by nigdy żadnego aparatu nie wyprodukował. Bo na pewnym etapie dyskusji każda omawiana konstrukcja jest beznadziejna.

Jak dla mnie, jedyne co jest tu niepokojące, to startowa cena, która wydaje się być zauważalnie wyższa, niż u poprzednika (czyż tak nie jest?).
    No i trzeba poczekać na jakieś wiarygodniejsze porównania - pokazujące czy, a jeżeli tak, to ile, ten aparat daje więcej, niż poprzednia wersja.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Galeryjka 1D Mark IV, przeglądać szybko zanim nie zażądają jej zdjęcia znowu
    http://dpinterface.com/review-galler...eview-gallery/
    powiem szczerze, że Japończyk/Koreańczyk na najwyższym iso chyba choruje na świnkę morską, bo coś mu wyskoczyło na twarzy...
    iso 12800 (np. książki - nieźle)

Strona 12 z 67 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów