Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Capture One + Windows 7

Uzależniony

Domyślnie

komp nowy. nigdy C1 ani też jakikolwiek trial nie był na nim instalowany.

wczoraj postawiłem win7 , sciągnałem ze strony producenta 30 dniowy trial , instalacja bezproblemowa i .... no i kicha. C1 podglądy zdjęć otwiera ale z dostępnych funkcji działają tylko zoom i style. na każdym zdjeciu wyświetla sie ikonka "oczka" czy zdjęcie tylko do odczytu bez mozlwości edycji. jak włączyć edycję?

kiedyś na innym kompie miałem triala i ten poprostu po 30 dniowym okresie próbnym już sie nie uruchamiał tylko zapraszał do zakupu softu. i to było logiczne.

jak najbardzie C1 zamierzałem kupić tylko miło byłoby przetestować jak działa na win 7 64 bit. poki co przetestować sie nie da, wiec może i dobrze że nie wywaliłem kasy na ten soft.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 23-10-2009 o 09:40

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

A czy po sciagnieciu i instalacji dokonales aktywacji programu na stronie?
    Ja mailem problem z uruchomieniem kupionego C1 PRO w sierpniu. Ich pomoc techniczna bardzo mi pomogla. Cala procedura jest niby skomplikowana ale poprowadzili mnie "za reke" i teraz juz mam OK. Moze sproboj sie do nich zwrocic. ja takze zaraz po zainstalowaniu mialem wiekszosc funkcji nieaktywnych i dopiero aktywowanie programu po zakupie spodowalo calkowita jego funkcjonalnosc. I pewnie wiesz, ale przypomne, iz sciagasz ze strony pelna wersje programu bez wzgledu na to czy jest ona PRO czy nie. Aktywacja dopiero uruchamia odpowiednie funkcje. Moze trial pokazuje tylko sam interfejs i jego potencjal...?
    Ostatnio edytowane przez krecio ; 23-10-2009 o 10:07
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Uzależniony

Domyślnie

trial jest z tego co mi wiadomo w pełni funkcjonalny i mozna było pracować jak na wersji full. no chyba że coś ostatnio sie zmieniło. hmmm. niewykluczam że tak jest. tylko że co to za trial jak wszystkie funkcje edycyjne nieaktywne. trochę bez sensu. ja rozumiem żeby zapis do tiff czy jpg był zablokowany. ale wszyskie funkcje? przegięcie trochę.

no chyba że C1 kojarzy zaciągnięcie triala z adresem mailowym przy rejestracji .hmmmm. bo fakt że na mój adres kiedyś już tam jakiegoś triala od nich sciągałem wiec może byćtak że pozwala zaciągnąćtylko jednego funkcjonalnego w pełni przez 30 dni triala.

mówi sie trudno. przyjdzie sie przeprosić z LR. eh. nic nie może być proste.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 23-10-2009 o 10:41

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta

no chyba że C1 kojarzy zaciągnięcie triala z adresem mailowym przy rejestracji.
    Dokladnie tak jest.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Bywalec Awatar domero
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Canion: Czy masz uprawnienia administratora do katalogu, z którego otwierasz zdjęcia do obróbki?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Uściślę: chodzi o prawa do modyfikacji zawartości katalogu/ów.
    Ostatnio edytowane przez domero ; 23-10-2009 o 20:36 Powód: Automerged Doublepost

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    no chyba że C1 kojarzy zaciągnięcie triala z adresem mailowym przy rejestracji .hmmmm. bo fakt że na mój adres kiedyś już tam jakiegoś triala od nich sciągałem wiec może byćtak że pozwala zaciągnąćtylko jednego funkcjonalnego w pełni przez 30 dni triala.

mówi sie trudno. przyjdzie sie przeprosić z LR. eh. nic nie może być proste.
    A... co za problem założyć nowego emaila gdziekolwiek byle tego triala "na świeżo" pociągnąć?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów