No to już nic nie kumam.Dlaczego tak szybko u mnie wciąga bakterie?Zamieszczone przez MIDO
Może ktoś jeszcze się wypowie kto ma w/w Sigmę.
No to już nic nie kumam.Dlaczego tak szybko u mnie wciąga bakterie?Zamieszczone przez MIDO
Może ktoś jeszcze się wypowie kto ma w/w Sigmę.
Mam Sigmę 135-400 i Tokinę 28-80 i bateria trzyma mi ok 300 fotek (używam wbudowanej lampki, niestety)
A, w 350D oczywiście....![]()
A z jakim obiektywem?? A tak, zależy i to baaardzo....Zamieszczone przez LFB
oj, własnie nie bardzo!Zamieszczone przez kocis
generalnie akumulatory Li-Ion:
- nie mają efektu pamięciowego
- jednocześnie nie lubią całkowitego rozładowania
- i do tego mają ograniczoną ogólną liczbę ładowań (coś ~1000 razy).
czyli ogólna żywotność jest kwestią kompromisu: bardziej rozładowuję, ale rzadziej ładuję, albo odwrotnie. ale i tak producent zakłada około roczną trwałość baterii, a potem to już![]()
oczywiście pytanie, co to jest całkowite rozładowanie, bo nasze aparaciki to wysysają tak z 20, może 30% pojemności i już się wyłączają. całkowite by było, gdyby podłaczyć żarówkę i czekać, aż zgaśnie. więc luzik :wink:
pozdro.,
m.
Zestaw z paluszkami jest dla mnie nie do pobicia.
Dokładnej liczby zdjęć wykoanych na nich niestety nie podam, bo dokładnie nie liczyłem
Wadą akumulatorków-paluszów jest to, że mają napięcie 1,2V (w przeciwieństwie do zwykłych baterii, które mają1,5) i po ich załadowaniu aparat szybko pokazuje zużycie baterii do połowy. Nie zmienia to faktu, że u mnie działąją wydajniej, niż 2 niefirmowe aku 1000 mAh (robiłem na nich sporo panoram z bracketingiem).
Drugiego oryginalnego aku Canona nie będę raczej kupował, bo widzę kilka lepszych zakupów za 300 zł :grin:
...np. 6 aku niefirmowych, ktore wcale nie sa gorszeDrugiego oryginalnego aku Canona nie będę raczej kupował, bo widzę kilka lepszych zakupów za 300 zł![]()
nie 6 a 12 niefirmowych bo na allegro spokojnie za 25 zl kupi 1 szt![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...