Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Ile zdjęć można zrobic na akumulatorze 350D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    Ale na wszelki wypadek lepiej rozładowywać na maksa i dopiero wtedy ładować "do pełna".
    Nie, nie trzeba. Skoro nie maja efektu pamieci.
    chyba ze jestes urodzonym paranoikiem i nikomu nie wierzysz w takie zapewnienia - wtedy rob co chcesz.

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Nie, nie trzeba. Skoro nie maja efektu pamieci.
    chyba ze jestes urodzonym paranoikiem i nikomu nie wierzysz w takie zapewnienia - wtedy rob co chcesz.
    majac 2 sztuki nie trzeba byc paranoikiem zeby je po kolei i zawsze rozladowywac
    a tak na marginesie to mialem kiedys nokie banana nie pamietam numeru tam w standardzie byl aki li-ion i po kilku latach dalo sie zauwazyc wyrazny spadek pojemnosci
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

PRZEZORNY ZAWSZE UBEZPIECZONY - noś dodatkową baterie
    ( akumulator ) koszt niewielki a ile strsu mniej !!!??
    aku. do body i paluchy do lampki ( jeśli masz )
    20D , latarka i jakieś szkło

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dzieki za info; przyjmuje do wiadomosci

Cytat Zamieszczone przez tadek
    a tak na marginesie to mialem kiedys nokie banana nie pamietam numeru tam w standardzie byl aki li-ion i po kilku latach dalo sie zauwazyc wyrazny spadek pojemnosci

no sie zyje i laduje sie do konca za pare lat............."kied bede dziadkeim to co bede mogl dac swojemu wnuczkowi"
    Ostatnio edytowane przez GaGacek ; 14-09-2005 o 18:29
    Are you brave enough?

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Przed sobotnim piknikiem firmowym, na którym fociłem i bez lampy i z lampą (w tym nieszczęsne zdjęcia teatru Ognia Mandragora) założyłem świeżo naładowany akumulatorek. jakież było moje zdziwienie, gdy padł po ok 260 zdjęciach. Udział lampy szacuję na ok. 60% wszystkich zdjęć.

Zastanawiam się jaki aku kupić jako zapasowy. Oryginał pewnie sporo kosztuje, a chyba są tańsze i "żywotniejsze"

Acha - podgląd fotek mam ustawiony na 4 sekundy, po wykonaniu większości zdjęć właczałem podgląd. Nie kasowałem, ale też foty oglądali ze mną czasem inni ludkowie

EDIT: Jak długo po raz pierwszy ładowaliście aku ?? Do zapalenia zielonej diody w ładowarce, czy kilkanaąscie godzin ??
    Ostatnio edytowane przez MarekC ; 14-09-2005 o 20:22
    Pozdrawiam
    Marek

Gregor
    Guest

Domyślnie

Po podpięciu Sigmy 70-300 aku trzyma jakieś 150-200 zdjęć(na kitowym ok 500).Silnik Sigmy musi kręcić "większą rura".Stąd wnioskuje ,że pobór prądu jest większy.Mam rację?

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

prawdopodobnie masz racje, pewnie trzeba dokupić gripa i też będzie 500 z sigmą
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Gregor
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gr86
    prawdopodobnie masz racje, pewnie trzeba dokupić gripa i też będzie 500 z sigmą
    Pewnie z gripem tak będzie ,ale naprzód aku większe sprawie

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

mam gripa 2 nie oryginalne baterie i naprawde uwiezcie mi ze zrobilem juz ponad 1500 zdjec
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

MIDO
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregor
    Po podpięciu Sigmy 70-300 aku trzyma jakieś 150-200 zdjęć(na kitowym ok 500).Silnik Sigmy musi kręcić "większą rura".Stąd wnioskuje ,że pobór prądu jest większy.Mam rację?
    IMO nie masz racji. W ten weekend zrobiłem na Air-show sigmą 70-300 ponad 450 zdjęć i to w trybie AI Servo. Aku jeszcze działa...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów