Witam
Mam pytanko do posiadaczy 350D, ile zdjeć z wbudowaną lampą a ile całkowicie bez lampy można zrobić na standardowym całkowicie naładowanym akumulatorku 350D ?
Witam
Mam pytanko do posiadaczy 350D, ile zdjeć z wbudowaną lampą a ile całkowicie bez lampy można zrobić na standardowym całkowicie naładowanym akumulatorku 350D ?
Według dokumentacji: bez błysku ok 600, z błyskiem 50% około 400. W sumie nie liczyłem czy to się zgadza na 100%, ja po prostu wkładam nowy akumulatorek i korzystam z zew. lampy. Jednak wydaje się że są to dane bardzo zbliżone do stanu faktycznego.
Potwierdzam, nie liczyłem również ale pstrykałem spokojnie na jednym naładowaniu mając praktycznie cały dzień włączony aparat (łącznie około 500 zdjęć, większość z lampą) i korzystając do woli z podglądu zdjęć.
Ogólnie polecam dokupić dodatkowy akumulator (zamienniki nie oryginalne na Allegro już od 25 zł - a jakość podobna jak oryginałów) i można wtedy praktycznie nie martwić się o zasilanie
Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?
Tak jak wyżej, zgadza się też mi tak wyszło![]()
50D + troszkę czasami potrzebnych części
A jest w czymś problem? Za dużo? Za mało? Czy może sprawdzasz bo przeczytałeś jakąś NOWINKĘ w necie? :wink:Zamieszczone przez LFB
Zdaje mi sie ze wiele osob martwi sie wszystkim tylko nie "gdzie by tu jechac zeby fajne zdjecia robic"
Kupilem sobie ten aku za 25 zl i mialem problemy z jego rozladowaniem przy pierwszych "formatowaniach". Trzyma niezle. Szkoda tylko ze nie ma jakiegoś miernika poziomu naładowania. Im większa bateria tym latwiej zapomnieć kiedy się ostatnio ładowało co może skonczyc się zonkiem typu c[ -] na wyswietlaczu aparatu(to ikonka baterii hehe)
Ostatnio edytowane przez ripek ; 14-09-2005 o 11:27
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Dzięki wszystim, dokładnie tyle chciałem wiedzieć.
Czy akumulatory Li-Ion maja efekt pamieci? (czytam sprzeczne inforamcje)
Are you brave enough?
Nie, nie mają.Zamieszczone przez GaGacek
Ale na wszelki wypadek lepiej rozładowywać na maksa i dopiero wtedy ładować "do pełna".