Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: 50D + karta 16gb extrime4 PROBLEM!

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Kart generalnie nie warto kupować na allegro. Podróbek jest bardzo wiele a oszczędność 30 zł nie jest tego warta. Dzisiaj kupowałem extreme III 8G w fotojokerze. Cena 177 zł. Jeszcze tydzień temu były w tym samym sklepie po 215. Ceny extreme III spadają.

Nie powinieneś mieć problemów ze zwrotem pieniędzy. Sprzedawca z Allegro pewnie odda Ci kasę, a kartę sprzeda później następnemu klientowi. Nauczka z tego dla niego żadna, a biznes kręci się jak złoto. :sad:

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Dzisiaj kupowałem extreme III 8G w fotojokerze. Cena 177 zł. Jeszcze tydzień temu były w tym samym sklepie po 215. Ceny extreme III spadają.
    Nie podchodziłbym tak optymistycznie do spadku cen Extreme III. To jedynie chwilowa promocja.
    Trzeba było zapytać Pana/Panią Sprzedawczynie, ile kosztuje 4GB Extreme III, to usłyszałbyś odpowiedź: "179zł". Paranoja, ale tak jest.
    FJ to w ogóle dziwny sklep. Ta sama 4GB karta kupiona w internetowym FJ kosztowała... 107zł, kurier 19,5 a odbiór osobisty (i tu uwaga): 29,5 zł.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Nie podchodziłbym tak optymistycznie do spadku cen Extreme III. To jedynie chwilowa promocja.
    Trzeba było zapytać Pana/Panią Sprzedawczynie, ile kosztuje 4GB Extreme III, to usłyszałbyś odpowiedź: "179zł". Paranoja, ale tak jest.
    FJ to w ogóle dziwny sklep. Ta sama 4GB karta kupiona w internetowym FJ kosztowała... 107zł, kurier 19,5 a odbiór osobisty (i tu uwaga): 29,5 zł.
    Extreme III 4GB była, jak się nie mylę po jakieś 140 zł. A i owszem zapytałem do kiedy ta promocja. I usłyszałem, że to nie promocja, tylko teraz ceny III będą spadać

A co będzie czas pokaże.

Ten odbiór osobisty w FJ, to wielka ściema.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrowin Zobacz posta
    Nie musisz nawet oglądać detali na karcie żeby zobaczyć czy to podróbka,wystarczy że zobaczysz jaki masz transfer na pierwszym lepszym czytniku,jak będzie to 3-5MB to już wiesz że zostałeś nabity w butelkę??: SanDiscki jak coś to kupować tylko w sklepach,bo na allegro aż roi się od takich bubli.
    Jeszcze ta sprawa mnie nurtuje. Kolega napisał, że jak to jest podróbka prędkość będzie 3-5MB. U mnie na czytniku z biedronki 16,5MB. Aż taka szybka ta podróbka...

PS Gościu od którego kupiłem ją kupił ją na eBay USA

Jak by nie było nie chce działać w aparacie A może ja mam jednak coś z body...
    5Dmk2+ S24-70HSM 2.8, S50 1.4, HELIOS 40-2 (85mm f1.5), Samyang 14mm 2.8, Speedlite 580EX II, Opticam WT-6604, UrbanGear U120

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damian26 Zobacz posta
    Jeszcze ta sprawa mnie nurtuje. Kolega napisał, że jak to jest podróbka prędkość będzie 3-5MB. U mnie na czytniku z biedronki 16,5MB. Aż taka szybka ta podróbka...

PS Gościu od którego kupiłem ją kupił ją na eBay USA

Jak by nie było nie chce działać w aparacie A może ja mam jednak coś z body...
    Kilka miesięcy temu na Allegro były też szybkie karty - zdjęcia wskazywały, że były to podróbki - w testach odczyt dochodził do 25MB/s. Szybkość to niestety nie wszystko.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów