Wg mnie to podróba. Aluminium kwadratowe i u góry nie przylega ładnie. Z tyłu nie ma numeru partii w ogóle nigdzie nie ma, a powinien być.
Wg mnie to podróba. Aluminium kwadratowe i u góry nie przylega ładnie. Z tyłu nie ma numeru partii w ogóle nigdzie nie ma, a powinien być.
Moim zdaniem podróba jak się patrzy: - rogi, wykończenie metalu, nieudolna cyfra "16". Jedna z moich podróbek była znacznie lepiej zrobiona (nawet podejrzewałem uszkodzony lub "przerobiony" na inną pojemność oryginał). Druga była podróbką tej samej klasy co Twoja. Po moich doświadczeniach z zakupami kart na Allegro doszedłem do wniosku, że zachowuję się jakbym próbował kupić oryginalny szwajcarski zegarek na bazarze i to w cenie o połowę nizszej niż u jubilera. Generalnie - zakupy Sandisków to raczej w firmach, które zaopatrują się u oficjalnego polskiego dystrybutora. Na Allegro bezpieczniej kupować tanie marki kart, których nie opłaca się po prostu podrabiać...
Wpisz w wyszukiwarce "kto wprowadza do obrotu podrobione" - poczytaj i przygotuj się na rozmowę ze sprzedającym. Po takim przygotowaniu, ja nie miałem żadnych problemów ze zwrotem... Powodzenia.
Kart generalnie nie warto kupować na allegro. Podróbek jest bardzo wiele a oszczędność 30 zł nie jest tego warta. Dzisiaj kupowałem extreme III 8G w fotojokerze. Cena 177 zł. Jeszcze tydzień temu były w tym samym sklepie po 215. Ceny extreme III spadają.
Nie powinieneś mieć problemów ze zwrotem pieniędzy. Sprzedawca z Allegro pewnie odda Ci kasę, a kartę sprzeda później następnemu klientowi. Nauczka z tego dla niego żadna, a biznes kręci się jak złoto. :sad:
Nie podchodziłbym tak optymistycznie do spadku cen Extreme III. To jedynie chwilowa promocja.
Trzeba było zapytać Pana/Panią Sprzedawczynie, ile kosztuje 4GB Extreme III, to usłyszałbyś odpowiedź: "179zł". Paranoja, ale tak jest.
FJ to w ogóle dziwny sklep. Ta sama 4GB karta kupiona w internetowym FJ kosztowała... 107zł, kurier 19,5 a odbiór osobisty (i tu uwaga): 29,5 zł.