Moze i bylby, ale o ile wiem to szklo ktore masz ma maksymalna przeslone 4-5.6 czyli jednym slowem extender 2x da Ci na pewno szklo bez AF. Extendery 2x powoduja "przymkniecie" przeslony o 2 dzialki czyli z Twojego obiektywu robi Ci sie 75-300mm f/8-11. Jednym slowem bedzie ciemno jak... nie powiem gdzie, czyli o AF mozesz zapomniec. Nie bedzie dzialal.Zamieszczone przez KORD/EPKK
Druga sprawa to strata jakosc obrazu przy takich konwerterach - 2x daje juz widoczne pogorszenie ostrosci (szczegolnie w rogach), 1.4x jeszcze jest uzywalny (wiem bo uzywam).
Rzecz nastepna to jakosc samego konwertera. Zapomnij o tych przykrecanych na szklo z przodu bo rownie dobrze mozesz robic fotki denkiem od butelki. Z tych wkrecanych pomiedzy szklo a body moge polecic Kenko Pro i Tamrona (ale 1.5x - nie wiem jak bedzie sie spisywal 2x). Oryginalne Canona odpadaja bo nie beda pasowaly do tego szkla.
Szczerze mowiac cala zabawa z extenderami przy tym zoomie co masz nie jest warta zachodu. Konwertery tego typu maja szanse bytu przy jasnych obiektywach - czyli f/2.8 dla konwertera 2x i f/4 dla 1.4x.