Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Kompatybilność obiektywów EF i EF-S

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

u mnie ani lustro nie porysowalo soczewki ani soczewka lustra :-D .. kilka razy mialy ze soba bliski kontakt - bez efektów ubocznych dla kazdego z tych elementow :-)

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    I jeszcze jedno: od jakiej ogniskowej da się tego używać na FF?
    od ok 14-15mm.. glowy nie daje ale jak chcesz to przy najblizszej plenerowej okazji sprawdzimy z kumplem jak sie ma 10-22 do 5dmkI :-)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 26-10-2009 o 11:58

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stroos Zobacz posta
    Wez pod uwage ze kolega pisal o 1D czyli APS-H.
    Wiem, ale też dla APS-H padła odpowiedź - 12mm. Mnie interesuje FF, bo mam analoga w tym systemie i najszerszy obiektyw 50 mm...

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    u mnie ani lustro nie porysowalo soczewki ani soczewka lustra :-D .. kilka razy mialy ze soba bliski kontakt - bez efektów ubocznych dla kazdego z tych elementow :-)

od ok 14-15mm.. glowy nie daje ale jak chcesz to przy najblizszej plenerowej okazji sprawdzimy z kumplem jak sie ma 10-22 do 5dmkI :-)
    Trochę szkoda by mi było szkła za 2 tysiące...
    Jeśli to nie problem, to sprawdź przy okazji, w sumie urządza mnie nawet poprawna praca dla 20-22 mm.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    dla APS-H padła odpowiedź - 12mm. Mnie interesuje FF, bo mam analoga w tym systemie i najszerszy obiektyw 50 mm...

Jeśli to nie problem, to sprawdź przy okazji, w sumie urządza mnie nawet poprawna praca dla 20-22 mm.
    jasne, nie ma problemu :-) .. z 10-22 na pewno od 12mm nie musisz bac sie o lustro - tylna soczewka na tyle sie schowa ze nie ma w co uderzac ;-) .. zdjecia mozna normalnie robic tyle ze winieta bedzie gigantyczna !! gdzies mialem link do fajnej strony gdzie pokazane za rozne obiektywy ef-s na ff przy roznych ogniskowych - jak znajde tez Ci podesle :-)

Uprawnienia umieszczania postów