Prawie wszystko źle. Słyszałeś coś kiedyś o planach fotograficznych? A może o tym gdzie powinien być skierowany wzrok modelki?
Prawie wszystko źle. Słyszałeś coś kiedyś o planach fotograficznych? A może o tym gdzie powinien być skierowany wzrok modelki?
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Ja proponuję odstawić chwilowo program graficzny w diabły. No, może tylko po to, żeby zmniejszyć i wyostrzyć. Na obecnym etapie raczej przeszkadza niż pomaga.
takiej obróbki nie stosuj, troche tego buta ucietego mi szkoda
Jak narazie padają hasła zle i niedobrze , ale nikt nie powiedział co z tą obrubką jest nietak.. co to za argument bez argumentu ? :-|
Do sedna !
50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !
Do sedna - zostaw na razie obróbkę, a przynajmniej zabawy blurami, kolorami, ramkami.
Zajmij się podstawami. Książka o podstawach fotografii zawierająca wytłumaczenie co i jak kadrować, plus jakaś dobra książka o portretach ( przykładowe tytuły znajdziesz na forum). Ewentualnie wątek - tasiemiec o portretach również zawiera sporo wskazówek odnośnie kadrowania: http://canon-board.info/showthread.php?t=30957
Jak dobrze ułożysz kadr, plany, kierunki, modelkę, wtedy kombinuj ewentualnie z obróbką.
"Uatrakcyjnianie" na siłę obróbką skopanego już od podstaw zdjęcia wcale mu nie pomaga, a wręcz potęguje odczucia skopania.
4.
5.
6.
7.
Dorotka Sz. B-w z przed kilu dobrych miesięcy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wiem ze b/w jest bardzo trudną techniką , ale do tej pory nikt nie ocenial moich "pstryknięć" wiec to chyba juz czas...
A co do książek to sie ich nieco przeczytało, natomiast praktyka to nie teoria.
Ostatnio edytowane przez Boobsoon ; 16-10-2009 o 01:27 Powód: Automerged Doublepost
50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !
4 - Dlaczego najlepiej oświetlony jest biust modelki? Gdyby to był akt.. byłbym jeszcze w stanie zrozumiećNie podoba mi się mina modelki. Wg mnie zdjęcie do kosza.
5 - uciąłeś paluszki. Jak dla mnie brzydkie światło
--------------------
obrobka rzeczywiscie zla. i ciezko powiedziec co źle, latwiej byloby powiedziec co dobrze, niestety. same zdjecia - widzialem ludzi, ktorzy zaczynali z nizszego pułapu, a teraz inni sie ich pytaja, jak zrobic takie foto.
Kadry masz dosc dziwne, ale moze wypracujesz swoj styl dzieki temu, potrenuj swiecenie (tez musze:d)