-
Jejku na tym 5D spokojowo możesz używać iso 800-1600, ja robiłem chrzciny tokina 20-35/3.5-4.5 i dawałem rade a mam 400d
Ty na tej piątce i 35/1.4 to będziesz mógł sobie przymknąć przysłone do 2.8-3.5 i masz miodek foty.
Unikaj tej lampy.. naprawde to nie fajnie wygląda. Ja robiłem bez, raz że nie był otakiej potrzeby a dwa że sufit był jakies 12-15m nad ziemią także ciężko by było, a po trzecie wole się chować w tłumie i nie rzucać się klesze w oczy - nie mam papierka jeszcze na focenie w kościele. Ja proponuje przyjść wcześniej na chrzciny i przygotować się, wejść strzelić pare fotek. Obejrzeć chrzcielnice obejrzeć jakie będziesz miał odejście i zadecydować czy korzystać ze stałki czy szerszego zoomu. Ja robiłem 50 ale zmieniłem potem do szerszych ujęć na tokine.
Gotowych ustawień nikt Ci nie poda ale nie bój się wyższego iso. 800 ustaw załóż 35L i baw się dobrze;d
A to że masz sprzęt jaki masz. Ludzie nie kipcie tak zazdrością. Skoro kogoś stać na taki aparat to czemu ma sobie go odmawiać? Ktoś powiedział że jak masz prawo jazdy to nie możesz sobie kupić szybszego samochodu tylko musisz się uczyć na maluchu. Takie opowieści dziwnej treści.
Uprawnienia umieszczania postów