Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
Dla mnie 5d jest aparatem kompletnie nie nadającym się do dynamicznych spraw, a już na pewni nie do sportu. Na upartego można - ale to nie jest przyjemność.Migawka 5d nie ma 300k wytrzymałości, żeby wciąż powtarzać ujęcia. Boczne to dramat. Do sportu pomyśl o 1d2, szumy nawet na 1600 są znośne.
No właśnie Twoje wcześniejsze posty w tym temacie mnie zaniepokoiły i czytałem co pisałeś o 1Ds, stąd moje zapytanie o ten AF w 5D. Przeszukiwałem na flickr zdjęcia robione 5D pod kątem jakichś dynamicznych ujęć czy sportów motorowych i zdjęć takich jest bardzo mało. Ale w moim przypadku cokolwiek z 1D byłoby już chyba sporą przesadą. 400D mam 3 lata od nowości i fotografując amatorsko wykonałem nim ponad 15 000 ekspozycji. Używane 5D na jakie patrze mają tak ok 12 000 - 15 000 ekspozycji tak więc jeżeli nawet utrzymam ilość robionych zdjęć to takie 5D powinno mi na ładnych parę latek wystarczyć zanim migawka padnie. Sporty jakie fotografuję ograniczają się w zasadzie póki co do wyścigów na 1/4 mili czy na torach więc nie są tak nieprzewidywalne i dynamiczne jak piłka nożna czy rugby.