Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Wątek: 5D or 1d mk II - czy jeszcze warto..

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta

masz może gdzieś przykłady takiego filmu robionego 5d2 przez fotografa(filmowca) który robi jednocześnie zdjęcia? Czy tylko teoretyzujesz że tak można?
    Nie można, robią że tak powiem chałtury (nie wnikam i nie będę się wdawać w głębszą dyskusję na ten temat, powiem tylko, że do średniej "artystycznej" forumowej sporo im brakuje) mam 2 kumpli z 5dMkII, jeden siedział w Nikonie i się przesiadł na 5dMkII. Obydwaj mówią, że składając ofertę kilka razy wygrali tym że zrobili nim film. Nie są to arcydzieła z top10 Vimeo, ale przebijają jakością niejednego Pana Heńka z "doświadczeniem filmowym"
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Nie można, robią że tak powiem chałtury (nie wnikam i nie będę się wdawać w głębszą dyskusję na ten temat, powiem tylko, że do średniej "artystycznej" forumowej sporo im brakuje) mam 2 kumpli z 5dMkII, jeden siedział w Nikonie i się przesiadł na 5dMkII. Obydwaj mówią, że składając ofertę kilka razy wygrali tym że zrobili nim film.
    trzeba było od razu tak napisać bo napisałeś tak jakby było to oczywiste i zaraz zaczną ludzie kupować bo "kręci, panie, ********e filmy" i "filma nakręcimy i fot napstrykamy"

składając ofertę kilka razy wygrali tym że zrobili nim film. Nie są to arcydzieła z top10 Vimeo, ale przebijają jakością niejednego Pana Heńka z "doświadczeniem filmowym"
    no tak, tylko czy ta jakość odnosi się stricte do jakości HD / SD czy do całości tego "dzieła" biorąc pod uwagę kadry, prowadzenie kamery, dźwięk, skład itp. rzeczy których zapewnienie (dla 5d2 jako kamery) przewyższa albo jest cenowo co najmniej tak jak byśmy drugie 5d2 kupili..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany

Domyślnie

A ja bym chętnie zobaczył te filmiki, tak z czystej ciekawości. Bo wydaje mi się, co już powiedział Arturs, że sama pucha to do jako takiego nawet filmu dla klienta - za mało.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    A ja bym chętnie zobaczył te filmiki, tak z czystej ciekawości.
    No ba... ja też..

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Bo wydaje mi się, co już powiedział Arturs, że sama pucha to do jako takiego nawet filmu dla klienta - za mało.
    sama pucha to nic nie daje niestety.. nie da się nawet mając łapy ze stali więcej niż kilkanaście/kilkadziesiąt sekund kadrować "na zombie" trzymając ciężką puszkę z jakimkolwiek szkłem.. od razu widać brak stabilizacji takiego zestawu i co byśmy nie kombinowali to się nie da bez dodatkowych uchwytów/ stedicamu albo czegoś w tym stylu.. mikrofon wbudowany to kolejny problem - bez zewnętrznego to nawet na domowe potrzeby dźwięk jest do **** bo słychać chrobotanie obiektywu.. i kolejny temat to autofocus/zoom - nie da się kadrując "na zoombie" nie da się sięgać lewą ręką do szkła trzymając w prawej puszkę więc znowu potrzeba czegoś z przekładniami i pokrętłami do obsługi tych elementów..
    oczywiście nie mówię że się nie da bez tego w ogóle - ale na ślubie gdzie nie ma opcji powtórkowych tak "z ręki" pracować się nie da..

Domyślnie

Znam Was na tyle długo z tego forum i nie spodziewałem się takiego węszenia spisków i narodowej zdrady

Nie wiem czy nie mają innych bajerów podpiętych do korpusu, mnie te kręcenie filmów wogóle nie interesuje, i sory, nie zadzwonię do nich i nie powiem "słuchajcie, weźcie mi przeslijcie jakiś link do waszych filmików bo goście mi na forum nie wierzą, że robicie te filmiki i jeszcze listę dokładną jakie dodatki podpinacie pod korpus" bo poprostu leję na to

Arturs, udowodniłeś, że wiesz jak profesjonalnie zbudować 5dMkII z zestawem filmowym co nie znaczy że bez tych zabawek sie nie da czegoś nakręcić.

Zablokowany

Domyślnie

Ale czemu od razu spisek. Żywotnie interesuje mnie opcja HD w tym body. widząc filmy z tej puszki już na oko dostrzegłem, że używano do nich statywów lub steadycamów, poza tym montuje się jeszcze specjalne osłony LCD z ,,wizjerem''. Potencjał narzędzia jest duży, ale celowo nie zrobiono z tego kamery. Być może jestem w błędzie i da się tym z ręki skręcić filmik ślubny. Dlatego chciałem zobaczyć link. Jeden z naszych kolegów z forum wkleił takowy, jakiś modowy, z sesji glamourowej. Ręka trzęsła się aż miło. Tak jak pisałem, bez podejrzliwości, wyłącznie powodowany zdrową ciekawością chciałbym zobaczyć efekt. Nie doszukuj się spisków

Bywalec Awatar 3voQ
    Miasto
    LDZ

Domyślnie

do filmów moim skromnym zdaniem lepiej kupić kamerę. Pewnie to nieuniknione i nasze przyszłe body będą miały tę opcję...dla mnie to jak z proszkiem do wszystkiego. Z drugiej strony mamy Porsche 5-cio drzwiowe, jagura kombi diesla więc czemu nie video streaming Full HD w lustrze....bo nie?
    Live View w 40d i w 50d użyłem raz, jeden jedyny raz...mnie to nie kręci, może kiedyś się to zmieni i będziemy mieli jeszcze playera mp500 w body, dyktafon, radio etc.

dobra idę spać, bo się wkręcam w ten temat zamiast odpoczywać przed szalonym weekendem.

pozdro i miłego tygodnia!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    przed szalonym tygodniem w sensie:J
    Ostatnio edytowane przez 3voQ ; 19-10-2009 o 01:32 Powód: Automerged Doublepost
    3voQ

Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast

----------------------------------------------------------------
    Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia

Domyślnie

.....
    Nie wiem czy nie mają innych bajerów podpiętych do korpusu, .....nie zadzwonię do nich ..... bo poprostu leję na to .....

Ale chłopaku, nie lej na to tylko w imieniu kilku zainteresowanych na tym forum załatw tego linka do reportażu ślubnego zrobionego 5d2. Albo zrób reklame tym panom i podaj jakiś namiar na nich. Moim zdaniem aparatem fotograficznym nie da sie zrobic reportażu slubnego a juz na pewno sie nie da robiąc jednocześnie zdjęcia. Studio, plener, inne statyczne i z góry wyreżyserowane sceny to tak ale nie reportaż. Miałem w rękach różne kamery i rózne aparaty, wiem, że jedno drugiego nie zastąpi. Takie jest moje zdanie, chętnie je zmienię przy twojej pomocy i innych życzliwych osób na tym forum.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Znam Was na tyle długo z tego forum i nie spodziewałem się takiego węszenia spisków i narodowej zdrady
    No bo tacy z nas wichrzyciele i spiskowcy

Nie wiem czy nie mają innych bajerów podpiętych do korpusu, mnie te kręcenie filmów wogóle nie interesuje, i sory, nie zadzwonię do nich i nie powiem "słuchajcie, weźcie mi przeslijcie jakiś link do waszych filmików bo goście mi na forum nie wierzą, że robicie te filmiki i jeszcze listę dokładną jakie dodatki podpinacie pod korpus" bo poprostu leję na to
    A dlaczego nie możesz do nich zadzwonić i zapytać ?? bo na razie wygląda to tak że się z czymś wyrwałeś i teraz się wycofujesz jak parę osób się tematem zainteresowało..

Arturs, udowodniłeś, że wiesz jak profesjonalnie zbudować 5dMkII z zestawem filmowym co nie znaczy że bez tych zabawek sie nie da czegoś nakręcić.
    Ale wcale nie chodzi o udowadnianie nikomu niczego tylko o pokazanie że bez jakiegokolwiek osprzętu nie da się czegoś przyzwoicie nakręcić, a zwłaszcza brać się za ślub.. stąd nasza ciekawość bo może się mylimy i żyjemy w błogiej nieświadomości.. więc prosimy grzecznie o przykłady...
    nie trzeba oczywiście od razu merlina kupować tylko zrobić sobie jakieś samoróbki itp. ale założenie takiego rynsztunku z kolei wyklucza robienie zdjęć
    Specjalnie w sobotę na meczu spróbowałem coś "z ręki" nakręcić.. i po 10 sekundach albo szybciej nie nadaje się to do oglądania, a specjalnie się starałem..

Domyślnie

Się nie wyfofuję tylko Wy napieracie. Napisałem delikatnie:
    że do średniej "artystycznej" forumowej sporo im brakuje.
    To się skończy tak jak w wątku o kiczowatych ślubniakach a ja lubie z nimi czasem na piwo wyskoczyć.

Jak sie spotkam z nimi to zapytam jak oni te filmy kręcą, ile dokupili dupereli do tego i niech dadzą kilkanaście sekund wycięte to Wam wkleję bo widzę, że nie popuścicie :P

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów