Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Sprawdzanie obiektywów

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trzaska
    :-) Dzieki. Obawiam sie ze bede tylko ja i sprzedajacy wiec musze liczyc na siebie :-) Mogłbys rozwinac troszke ..."rozjustowania,abberacji,dystorsji i innych paskudztw" - to chyba tego tak naprawde powinnam szukac na tych zdjeciach poza ostroscia...
    Ja pisalem oglednie jesli chodzi o jakikolwiek obiektyw.
    Z tego co piszesz jest to niezle "szklo" i powyzsze bledy sa usuniete do minimum.Jesli ma byc prawie nowy to zazwyczaj nie rozni sie niczym od nowego,poza wieksza ilosci sladow linii papilarnych i ewentualnie lekkich otarc
    oslony przeciwslonecznej.Nikt z powyzszych "adwersarzy" nie wspomnial,ze jesli robi sie test na ostrosc,nalezy przykrecic obiektyw do bardzo stabilnego
    i ciezkiego statywu,zwlaszcza w Twoim przypadku(teleobiektyw).Z doswiadczenia dodam,ze najprawdopodobniej nie bedziesz musiala ani robic testow[mam na mysli ostrosc ],ani czytac o abberacjach i innych "bzdurach"(szkoda czasu,lepiej isc do kosmetyczki albo do fitness clubu).Jesli ktos ma taki obiektyw jak ten,ktory chcesz kupic,to zazwyczaj umie odroznic przyslone od paralaksy i raczej szanuje nie tani sprzet,wiec nie wcisnie Ci "zlomu".Wiekszosc transakcji i tak opiera sie po prostu na zaufaniu.
    Ostatnio edytowane przez Scaramanga ; 13-09-2005 o 17:13
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Uprawnienia umieszczania postów