Witam,
Mam takie pytanko do posiadaczy 50D:
Podczas robienia zdjęcia w trybie liveview dochodzi taki niepokojący zgrzyt, oczywiście zdjęcie w porządku ale nie wiem czy tak ma być.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Witam,
Mam takie pytanko do posiadaczy 50D:
Podczas robienia zdjęcia w trybie liveview dochodzi taki niepokojący zgrzyt, oczywiście zdjęcie w porządku ale nie wiem czy tak ma być.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
W tym czasie kiedy naciskasz spust by zrobić zdjęcie? To normalne, przy LV inaczej to brzmi, niż podczas normalnego robienia.
Może chodzi tobie o lustro które podnosi się na chwile by zmierzyć ostrość?
Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery
To normalne. Też mam 50D i na początku też nie byłem pewny czy tak ma być. Niektórzy mówią na to "silent mode"![]()
deejay24h, nie o łapanie ostrości mi chodzi, tutaj standardowy dźwięk, tylko o ten zgrzycik przy samym robieniu zdjęcia, ale widzę że koledzy też to zaobserwowali.
łomatko! Czy wy chociaż znacie zasadę działania lustrzanki? Ten zgrzyt to dźwięk podnoszonego lustra. No bo jak inaczej ma się wyświetlić obraz na ekranie skoro lustro w stanie spoczynku zasłania matrycę...
[SIGPIC][/SIGPIC]
evangelion69
Zadałem pytanie w dziale dla początkujących, który w moim mniemaniu służy właśnie do takich zagadnień. Twój komentarz z pewną dozą złośliwości jest zupełnie nie potrzebny. Fakt jestem posiadaczem 50D od kilku dni i amatorem fotografii, jednak mój poprzedni sprzęt 450D, który użytkowałem 1,5 roku nie wydawał takiego zgrzytu, dlatego moje zaniepokojenie.
Przepraszam kolegę. A to nowy aparat?
[SIGPIC][/SIGPIC]
Tak, nówka