Moment, chce oddać komuś zdjęcia, móc się pochwalić, że są gdzieś na stronie to chyba tylko moja sprawa? Zwłaszcza, że mi samemu ciężej załatwić akredytacje/wejściówkę.

Aparat mam, szkło mam, większy zestaw wypożyczam od znajomych jak potrzebuję. Jak ktoś daje hajs - fotografuje za hajs. Jak nie, to zastanawiam się czy warto. I czasami warto. Za free robiłem zdjęcia na Wiśle i jak dla mnie super sprawa - wejście za darmo, okazja do podszkolenia i szansa, że jak serwis się rozwinie to będą płacić. A jak nie - co się nauczyłem, to moje. Co pochodziłem na koncerty/mecze, to moje. I czasem się pozna świetnych ludzi przy okazji.

A że psuje komuś rynek? Sorry. Jeżeli jesteście dobrzy, to i tak znajdziecie robotę, jak nie - najsłabszy odpada, prawo ewolucyjne

Cytat Zamieszczone przez kubaj
tata dal na aparat czy za lakka prace masz ze nie doceniasz potrzeb innych
Ależ ja doceniam potrzeby innych. Ale skoro Ty masz takie wymagania, że jak ktoś kokosów nie zapłaci to nie pójdziesz, to ja mam solidarnie razem z Tobą na dupie siedzieć?!

I panowie i panie, skoro tak żal migawek, to może lepiej od razu aparaty schować i wyjmować tylko na płatne zlecenia, foty dla przyjemności odpuścić. Jeszcze spadnie, się popsuje...