Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: [Paweł Brzozowski] FOTOGRAFIE

Mieszany widok

Paweł Brzozowski
    Guest

Domyślnie [Paweł Brzozowski] FOTOGRAFIE

Witam,

Przywitalem sie w pierwszym poscie, w drugim pora zaprosic do mojej galerii - rodzi sie w trudach spowodowanych chronicznym brakiem czasu, ale co nieco juz tam "wisi"...
    ...zatem teraz podaje linke do calej galerii, a co jakis czas - gdy pojawi sie w niej moim zdaniem cos ciekawego - bede juz zapodawal bezposredni url.

Zatem, jesli ktos z Was ma czas i ochote, zapraszam:
    www.brzozowski.e-gory.pl

Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z Twojej galerii najbardziej mi sie podobaja te pociagi retro
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

galeryjka przyjemna w odbiorze - widze, ze masz oko do kolorow nie omieszkasz cyknac kolorowych budynkow, koszy na smieci, rynien - fajnie! a takze stare rynny, wlace sie slupy nie beda niezauwazone przez ciebie - tez fajnie w makro podobaly mi sie 2 pierwsze (czym robione? - ta informacja przydala by sie na stronce). pociagi retro maja klimat - choc nie popieram zdjecia #18 w tej czesci.

pozdrawiam!
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Paweł Brzozowski
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    w makro podobaly mi sie 2 pierwsze (czym robione? - ta informacja przydala by sie na stronce)
    Zestawem 300D + Sigma 70-300mm f/4-5,6 APO DG Macro Super II.
    Tak w ogóle to byly moje pierwsze próby makro tym obiektywem, robione jakos 3 lub 4 dni po kupnie tego szkla. Tez jestem zadowolony z tych pierwszych dwóch (wazki & motyl), nastepne kwiatki sa juz trochu nieostre...

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    pociagi retro maja klimat - choc nie popieram zdjecia #18 w tej czesci.
    Dalem ta fote niejako kontrastowo do pozostalych (stad nie jest w dominujacej tonacji kolorystycznej :-) ). Moze faktycznie zostac odebrana jako "do albumu rodzinnego", ale uprzedzajac fakty powiem, ze nie mam z tym dzieciakiem nic wspólnego. Po prostu on wychylal sie przez jedno okno - ja przez drugie :-) Mi sie ten portret podoba, ale to moje foty i nie jestem obiektywny - wiec chetnie wyslucham innych ;-)

Pozdrawiam

Domyślnie

przyjemnie przyjemnie Mała tylko uwaga (taka od amatora) - ten róż w dymie wygląda nieco nienaturalnie (trzeba uważać przy obróbce ) - np tu

Bywalec Awatar Pietro
    Miasto
    Tarnow/Krakow

Domyślnie

I ja zobaczylem kilka fajnych fotek. Mnie najbardziej podobala sie 5 z Zablocia. Uwielbiam detal z fotografi.
    Seria ze skansenu bardzo klimatyczna (tak mniej wiecej do "komina" potem tak sobie) i znowu 8 ze Skansenu fajny detal.
    Twoje makro,jak dla mnie za malo"makro" ale ja sie nie znam.
    Natomiast 1 z Zablocia, moim skromnym zadaniem - przerost formy nad trescia.
    Idzie Panie nowe....

Paweł Brzozowski
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pietro
    Natomiast 1 z Zablocia, moim skromnym zadaniem - przerost formy nad trescia.
    Wymyslilem taki kolorystyczny podzial, bo stacja ta to przyklad takiej... zapuszczonej i opuszczonej (malo co sie na niej zatrzymuje), stad nie pozmiatane liscie, smieci i ogólna szarosc... z tym kontrastuje pociag, szybki pociag, który nawet nie zwalnia przed tego typu stacja. To moje wytlumaczenie zastosowanego rozwiazania (nie upieram sie, ze jest ono dobre).

Dzieki wszystkim za opinie o fotkach ;-)
    Ostatnio edytowane przez Paweł Brzozowski ; 14-09-2005 o 00:17

Paweł Brzozowski
    Guest

Domyślnie 27 września - nowe galerie

Witajcie,

W tzw. miedzyczasie dodalem kilkanascie zdjec na strone, przybyly trzy nowe galerie, czwarta "w drodze"... :-)

Zatem...

Sukiennice i okolice
    Rynek Główny w Krakowie - jeden z trzech największych rynków w Europie. A na środku - Sukiennice. Tak jak przed wiekami, służą dziś handlowi. Zobacz Sukiennice i okolice w nocy, świtem, o poranku i w południe...
    www.brzozowski.e-gory.pl/galerie/sukiennice/

Podgórska Jesień Kulturalna
    ...to jedna z tych imprez, które corocznie przyciągają rzesze krakowian. Świętują nie tylko mieszkańcy Podgórza, bawi się cały Kraków, bo Podgórska Jesień Kulturalna naprawdę proponuje co roku wiele atrakcji. Galeria prezentuje jedynie jedną z imprez "Podgórskiej Jesieni" - koncert na stadionie KS Korona.
    http://www.brzozowski.e-gory.pl/gale...gorska_jesien/

Chocim (Ukraina)
    Będąc na Podolu, zamek w Chocimiu po prostu trzeba zwiedzić. Do tej pory zachowała się większosć murów fortecy, niestety wnętrza są puste. Polecam wdrapanie się na baszty (nie zawsze da się wejść) i obejrzenie okolicy z lotu ptaka. Szczególne wrażenie robi widok Dniestru.
    www.brzozowski.e-gory.pl/galerie/chocim/

Jesli ktos z Was ma czas i ochote zerknac i ew. napisac co mu sie podoba i nie podoba - bede wdzieczny ;-)

Pozdrawiam!

Paweł Brzozowski
    Guest

Domyślnie

Pociąg retro (2)
    Miłośnicy kolei mogą cofnąć się do początków XX w., kiedy to malowniczą trasą z Nowego Sącza do Chabówki (odcinek Galicyjskiej Kolei Transwersalnej) kursowały regularnie pociągi wiozące cesarskich urzędników, żydowskich kupców i mieszczan...
    http://www.brzozowski.e-gory.pl/galerie/retro2/

Zapraszam również do obejrzenia poprzedniej galerii z pociągiem retro:
    http://www.brzozowski.e-gory.pl/galerie/retro/

Wszyskie galerie nieodmiennie pod adresem:
    http://www.brzozowski.e-gory.pl/

Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Brzozowski
    Pociąg retro (2)
    Miłośnicy kolei mogą cofnąć się do początków XX w.,...
    Paweł, niesamowicie mi się te Twoje zdjęcia podobają. Oprócz tego, że są moim zdaniem absolutnie perfekcyjne technicznie i kompozycyjnie, to mają swój specyficzny klimat, o co w fotografii zawsze najtrudniej.
    --
    Aha, pod Firefox'em prawy klawisz działa jak najbardziej
    Ostatnio edytowane przez Jurek Plieth ; 05-10-2005 o 09:03

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów