Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: [vjBLACK] Człowiek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    malo

Domyślnie

Ale za to ładnie w okularkach wyszła

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

blenda za bardzo pali. Albo z większej odległości, albo białą stroną blendy, bo w ostrym słońcu to srebrna za ostro świeci.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pumbishon Zobacz posta
    Ale za to ładnie w okularkach wyszła
    Też lubię odblaski, ale wtedy gdy wychodzą jak odblaski, a nie wierna, ostra kopia użytego akcesorium. Tu ją za dobrze widać. Jakby była dalej to i lepiej by oświetliła i byłaby widoczna właśnie jako odblask a nie 'blenda w okularach' ...

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Za blisko ta blenda.
    zdecydowanie
    1 i 2 pani z wielkim potencjałem - reszta w Twoich rękach
    pozdrawiam
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Może nie powinienem się wtrącać, ale wytłumaczę, jak to było z tą blendą. Zdjęcia pochodzą z warsztatów u Tamrona, na których też byłem. Na ustawienie blendy nie za bardzo mieliśmy wpływ, dookoła modelki stało ok, 30 fotografów i dopchać się do niej stanowiło nie lada wyzwanie. Ja radziłem sobie flashem z lewej strony.
    Dodam też, że zdjęcie nr 4 dostało na warsztatach wyróżnienie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zajęcia warsztatowe i zdjęcia z nich służą głównie temu by się czegoś nauczyć, poćwiczyć, podpatrzeć a następnie tak nabytą wiedzę, odpowiednio zmodyfikowaną do własnych potrzeb, wykorzystać we własnych zdjęciach.
    I dopiero te własne zdjęcia powinno się publikować a nie półprodukty warsztatowe. Bo wymówka "nie miałem wpływu na ustawienie blendy" jest po prostu nędzna - weź teraz po warsztatach sam modelkę, asystenta, blendę, ustaw toto poprawnie (na początku metodą prób i błędów jeśli nie wiesz o co chodzi...) i pokaż zdjęcia swoje, nie warsztatowe.

Domyślnie

Dzięki za wszystkie opinie, widzę że wynikła tu ciekawa dyskusja co można wystawiać na tym forum a co nie ja zawszę traktowałem je jako dużą pomoc w ocenie zdjęć bo często inni zauważają rzeczy których sami nie widzimy. Czasami udaje się nawet zdjęcie poprawić delikatną korekcją kadrowania czy drobnym retuszem po przeczytaniu kilku trafnych sugestii i za takie bardzo dziękuje i pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów