Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: [vjBLACK] Człowiek

Domyślnie [vjBLACK] Człowiek

1.

Witam, chciałbym prosić was o opinie co do tego zdjęcia.
    Czy taki centralny kadr w portrecie nie dyskwalifikuje go?

Domyślnie

Ja jestem na nie. Dlaczemu?
    Otóż:
    1) Ramię bardzo dziwnie wygląda. wygląda to, jakby coś przypadkiem trafiło w kadr
    2) Przepalona plama

Wg mnie wyglądałoby to znacznie lepiej, gdyby kontrast był większy, a więc lewa połówka twarzy była niewidoczna (a tam tymczasem jakieś delikatne światło), 'ostre' oko było pozbawione refleksu a ceinie nie byłyby tak... no, dziwnie rozłożone.

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ramie za bardzo zwraca uwagę. Za "ciężkie" jest.
    Kadr IMHO byłby lepszy gdyby ciąć górę troszkę nad uchem a lewą stronę przed nim... Mocne punkty się wykorzysta.
    Ramię i tak pozostaje przeszkadzajką ale chyba już mniej. Przy kadrze który opisałem ucho znajduję się w rogu i jest niestety najjaśniejszym miejscem na zdjęciu... Jeśli masz RAW to łatwiej to poprawisz, przydałoby się pomalować światłem całość od nowa Inaczej niż jack070 wolałbym wydobyć z cienia lewą połowę twarzy (tym bardziej że lewy policzek jest zarysowany światłem.), żeby drugie oko było bardziej widoczne.

Domyślnie

2.

Dzięki za wszystkie opinie i wrzucam kolejne do Waszej oceny.

ciemnozielona
    Guest

Domyślnie

Wielkim znawcą nie jestem, więc ocenię nie technicznie, a czysto wizualnie.
    Ten błysk w lewym górnym rogu... jakoś mi tam oko za bardzo ucieka.
    Z prawej strony na twarzy widać jakiś taki dziwny cień (albo to mój monitor).
    Ramię obcięte, przez to zdjęcie dużo traci.
    Modelka przecudna! Głęboka czerń mi się podoba : )

Domyślnie

3.

Dla odmiany wrzucam coś w kolorze.

Domyślnie

Drugie zdjęcie mi sie podoba. bardzo przyjemny jest ten portrecik.
    Oczywiscie mozna by bardzoej tło wyczyścić, ale generalnie jest ładnie.
    Co do pozostałych zdjęć... trzecie jest tez ok, ale w pierszym przeszkadza to ramie. Zajmuje 1/3 kadru i nie wyglada apetycznie.

Dopiero zaczyna Awatar mzieli
    Miasto
    Kraków/Lubin

Domyślnie

Mi najbardziej podpasował nr 3. W dwójeczce kadr mi nie do końca pasuje - to powietrze z lewej samo z siebie wskazuje na ten błysk u góry i to trochę dekoncentruje. Mam też wrażenie, że minimalnie większa GO by się tam przydała. A portretowałeś myszkę Miki, czy modelkę? Bo ja jakby nie do końca jestem pewien..
    W nr 3 może bym tylko lekko podostrzył i postarał się przywołać jakieś miłe wspomnienie u modelki - jej usta lekko wchodzą w minę: "no, kończmy już". Ogólnie dość sympatyczne i światełko przyjemne.
    Canon 5dmarkII, Canon 500d, C 18-55 f/3.5-5.6 IS, C 50 f/1.8, C 35 f/2.0, T 70-200 f/2.8, Samyang 8, C Speedlite 430EX II i inne drobne

Domyślnie

Witam, dzięki za wszystkie opinie, wrzucam 2 nowe. Taka pogoda a tu trzeba w pracy siedzieć.

4.

5.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Za blisko ta blenda.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów