Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Extreme 3 4gb czy 8gb cf

Zablokowany

Exclamation Extreme 3 4gb czy 8gb cf

Jak w temacie. Która karta bedzie szybsza?? Czy pojemnośc ma wpływ na szybkość zapisu czy też nie? Lepiej kupić extreme 3 czy może lepiej dołożyć i kupić extreme 4? Które najlepiej sprawdzają się z canonem 40d? Prosze o rady. Dzięki

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djkonio Zobacz posta
    Które najlepiej sprawdzają się z canonem 40d?
    Używam ExtIII 30MB/s, w zupełności wystarcza, chyba że strzelasz seriami w RAWach to szybsza karta teoretycznie szybciej zwolni bufor, choć ograniczeniem może być transfer z samego korpusu 40-tki. Poza tym, np.:
    robgalbraith
    fotografuj.pl
    dpreview
    cb1
    cb2
    cb3
    itd... Oszczędzaj na szkła, albo kilka kart!
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Zablokowany

Domyślnie

A ktoś może polecić jakiegoś sprzedawce? Nie chciał bym kupić podróbki a zdecydowany jestem jednak ex4

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

A ktoś może polecić jakiegoś sprzedawce? Nie chciał bym kupić podróbki a zdecydowany jestem jednak ex4
    Po co więc zakładasz wątek skoro podjąłeś decyzję już wcześniej?
    Polecam Foto Joker chociaż Sandisk Extreme 4 do 40D IMO niepotrzebne wywalanie kasy - 40tka nie obsługuje UDMA.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Zablokowany

Domyślnie

Decyzji jeszcze nie podjąłem pytam o sprzedawcę bo słyszałem o podróbkach. Robię zdjęcia głównie w ravie i często jest to sport. Więc prosze powiedzcie jaka karta jest najszybsza do 40d??

Adi EOS
    Guest

Domyślnie

najlepiej pod wzgledem szybkości zapisu w 40D sprawdza się Pretec 233X 8GB osiąga 14,21MB/s dla porównania SanDisk Extreme IV 4GB 12,69MB/s a Extreme III 200x 4GB 11,41MB/s decyzja jest twoja, odsyłam do DFV Wielka Księga Testów skad mam te informacje. Problem nie jest w karcie pytanie czy "puszka" da rade wykorzystac wydajność karty...

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Ja mam 3x4GB Sandisk extreme 30 MB, miałem "na chwilę" pożyczoną IV przy 40 tce i nie zauważyłem żadnej róznicy. 50D obsługuje UDMA z tego co wiem, niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę Ale Twoja kasa - jeśli planujesz karty na dłużej, ewentualnie jakieś przesiadki na "szybsze" body to może faktycznie lepiej IV...
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Decyzji jeszcze nie podjąłem pytam o sprzedawcę bo słyszałem o podróbkach. Robię zdjęcia głównie w ravie i często jest to sport. Więc prosze powiedzcie jaka karta jest najszybsza do 40d??
    najszybsza to będzie 45mb /s ale w 40d jej nie wykorzystasz.. miałem przez 2 lata 40kę i robiłem nią właśnie sport - extreme3 spisywały się świetnie, do 40d mają jeszcze spory zapas szybkości
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A tabelkę przejrzałeś?...
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Zablokowany

Domyślnie

A jest jakaś zależność w pojemności?? 4 a 16 gb?? Czy jedna i druga bedzie działać tak samo??

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów