Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Operacja Samyang

Pełne uzależnienie

Domyślnie

BartasPL w przypadku fisha ustawianie ostrości wg skali jest w zasadzie zbędne, bo on z reguły daje dużą głębie ostrości. Jak ustawisz sobie na ok. 1m to raczej nie da sie popsuć ujęcia nawet jak po drugiej stronie atrapa fotografa
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Samyangi są naprawiane w serwisie krajowym, więc nie trwa to tak długo jak pisałem 2 lata temu
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Samyangi są naprawiane w serwisie krajowym, więc nie trwa to tak długo jak pisałem 2 lata temu
    To tylko świadczy na korzyść - mając 3 lata gwarancji warto nieco poeksperymentować. Ja uzywam od ok. 8 m-cy i jestem zadowolony Rozsądna cena i w miarę udane szkło.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Wydaje mi się, że te obiektywy mają rozrzut jakościowy. Miałem Samyanga jeszcze w systemie Sony i byłem bardzo zadowolony z jakości zdjęć. Zmieniłem system na Canona i kupiłem Falcona fisheye (to przecież to samo co Samyang) i w moim subiektywnym odczuciu jakość zdjęć jest gorsza. Napisałem maila do sprzedawcy (obiektyw na gwarancji) i otrzymałem odpowiedź (w skrócie), że jakość zdjęć jest dobra i nie podlega reklamacji.

Oczywiście, nie oznacza to, że nie jestem zadowolony z tego szkła - jak na tę cenę - jest zdecydowanie OK.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

E tam. Podpiąłeś do gorszego aparatu i stąd ta różnica ;p

Domyślnie

Akurat z aparatu jestem bardzo zadowolony. W Sony bardzo brakowało mi mało szumiących wysokich ISO, ale za to miało stabilizację matrycy. Coś za coś

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

I jakieś takie fuj na niskich iso z CMOSa zamiast fajnego CCD

Domyślnie

Jeśli to ma być jakaś prowokacja/zaczepka - to nieudana.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ależ nie. To jest stwierdzenie faktu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anpi Zobacz posta
    Napisałem maila do sprzedawcy (obiektyw na gwarancji) i otrzymałem odpowiedź (w skrócie), że jakość zdjęć jest dobra i nie podlega reklamacji.
    .
    Przepraszam, że się wtrącę ale kupiłeś go nowego ? Jest chyba coś takiego jak prawa konsumenta i chyba do 10dni można zwrócić towar w nienaruszonym, kompletnym stanie. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.

Pozdrawiam

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów