Łódzcy Canonierzy i nie tylko odliczcie się ;-)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robertunio
    • 2010
    • 7

Odp: Łódzcy Canonierzy i nie tylko odliczcie się ;-)

Mam nadzieję, że jeszcze nie. Wysłałem kilka zapytań odnośnie udostępnienia pomieszczeń na taką sesję.
    Dziwne (być może tak jest zawsze, ale robię to I raz) ale każdy po usłyszeniu założeń: 8-10 Osób,
    4-8 godz., sesja fotograficzna podnosi kwotę do 700 a nawet 1500 (Giemzów) PLN. Nie chcę całej historii moich mailingów przytaczać
    bo nie miejsce i czas. Jak tylko znajdę coś taniego (myślę o ok. 200-300 Pln) to dam zaraz znać. Mam nadzieję, że nie tylko ja szukam ).
    Będzie trzeba do tego doliczyć pewnie jeszcze koszt modela/ki, manicurzystki. Ktoś z Was się orientuje jakie to koszta ?

Komentarz

• aligator16
      Początki nałogu
      • 2008
      • 457

Chyba tylko mi udawało się zbierać chętnych i coś z tego wychodziło, łódź to specyficzni ludzie :/
      Teoretycznie mógłbym to zorganizować, ale widzę to tylko w opcji nie po kosztach, tzn. ok 100zł przy 8-10 osobach, macie lokal przez kilka godzin, 2 grupy fotografów żeby każdy mógł na spokojnie podziałać, 3-4 modelki, make-up, stylizacje, oświetlenie zapewnione. Jeśli byli by chętni - zapraszam, można coś ustalić

Bo jak widzę że ktoś chce wynająć lokal za 200zł do zdjęć, które typowo mogą służyć jako reklama, do tego brać pierwsze lepsze modelki byle tfp, make up może wg niektórych nawet nie być, byleby było tanio, to to się kupy nie trzyma niestety.
      Zobaczcie sobie jak inni sobie radzili:
      Master Class Weekend Łódź - Backstage - YouTube
      Koszt modelki - to zależy jakie się ma portfolio i znajomości Makeup - ok 50zł, za dwa da się załatwić, fryzura to samo mniej więcej.

Komentarz

• Morfii
        Uzależniony
        • 2010
        • 529

ale nie taki lokal jak na filmie...
        było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Komentarz

• RTSiak
          Uzależniony
          • 2010
          • 635

Mam taką propozycje. Co Wy na to aby zacząć organizować Foto Deje (pewnie część pamięta te organizowane przez Moje Miasto) w różnych ciekawych miejscach (typu stare rozwalone czy też odrestaurowane fabryki/pałace itd itp... ogólnie ciekawe miejsca nie koniecznie dostępne na codzień dla zwykłego szarego Łodzianina). Osobiście mógłbym się zająć kontaktem z ''opiekunami'' obiektów które by nas interesowały. Może MMka wzięłaby nas pod patronat, albo np Nasze miasto czy Obiektywna? Można by coś pokombinować. Nie znam zbyt wielu ciekawych miejsc więc tu prosiłbym o jak najwięcej propozycji. Oczywiście widziałem to od początku do końca bezpłatne dla każdego zainteresowanego.

Komentarz

• szuler
            Uzależniony
            • 2007
            • 829

ja mogę tylko napisać, że jestem zainteresowany bardziej takim fotografowaniem niż kolejny cykaniem dziuni w studio
            będziesz robić zdjęcia na Widzewie w rundzie wiosennej?
            A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• RTSiak
              Uzależniony
              • 2010
              • 635

Tak będę.

Komentarz

• Morfii
                Uzależniony
                • 2010
                • 529

Każdy pomysł jest dobry... Czekamy na jakieś propozycje, puki są chętni
                było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Komentarz

• zoomi
                  Uzależniony
                  • 2012
                  • 551

Zamieszczone przez szuler Zobacz wpis
                  niż kolejny cykaniem dziuni w studio
                  jeśli cykasz dziunie w studio to tylko współczuć... są tacy którzy wolą prawdziwe modelki od dziuni
                  a tak serio to więcej szacunku dla kobiet nie zaszkodzi panie pstrykacz

Komentarz

• szuler
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 829

oczywiście poprawię się panie fotografie
                    życzę fotografowania samych profi modelek
                    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• zoomi
                      Uzależniony
                      • 2012
                      • 551

odpowiedź także z klasą...

Komentarz

• Ernestoo
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 32

Zamieszczone przez aligator16 Zobacz wpis
                        Chyba tylko mi udawało się zbierać chętnych i coś z tego wychodziło, łódź to specyficzni ludzie :/
                        Teoretycznie mógłbym to zorganizować, ale widzę to tylko w opcji nie po kosztach, tzn. ok 100zł przy 8-10 osobach, macie lokal przez kilka godzin, 2 grupy fotografów żeby każdy mógł na spokojnie podziałać, 3-4 modelki, make-up, stylizacje, oświetlenie zapewnione. Jeśli byli by chętni - zapraszam, można coś ustalić

Bo jak widzę że ktoś chce wynająć lokal za 200zł do zdjęć, które typowo mogą służyć jako reklama, do tego brać pierwsze lepsze modelki byle tfp, make up może wg niektórych nawet nie być, byleby było tanio, to to się kupy nie trzyma niestety.
                        Zobaczcie sobie jak inni sobie radzili:
                        Master Class Weekend Łódź - Backstage - YouTube
                        Koszt modelki - to zależy jakie się ma portfolio i znajomości Makeup - ok 50zł, za dwa da się załatwić, fryzura to samo mniej więcej.

Dzięki za przywołanie mojego filmiku :-) Jeśli ktoś byłby chętny to możemy coś w takim stylu zorganizować na wiosnę! ;-)
                        Pozdrawiam

Komentarz

• analogforever
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 675

Zamieszczone przez Ernestoo Zobacz wpis
                          Dzięki za przywołanie mojego filmiku :-) Jeśli ktoś byłby chętny to możemy coś w takim stylu zorganizować na wiosnę! ;-)
                          Pozdrawiam

fajny filmik, gratuluje jeśli to Ty kręciłeś :-)

sorry ze mnie nie było troszke ale byłem totalnie out ostatnio , robertunio widze ze troche pogadałes w tych lokalach , jak mozesz to podeslij mi tel do siebie na priv , aligator16 - widzisz , spotkań w studio było juz kilka , ja z nich mam aż całe 3 zdjecia w portfolio z czego dwa po niezłej pracy domowej w PS , podrzuciłem pomysł zrobienia czegoś co wzbogaciło by mi portfolio i myslę że innym także , a prace studyjne tego nie zrobią, chyba ze bedzie to high end makijaż i stylizacja na ładnej buźce , chociaż osobiście zdecydowanie wolałbym bielizne na zgrabnej modelce , bo bardziej mi takie zdjecia są potrzebne, pewnie kiedyś zadowoliłbym sie jakimiś portrecikami studyjnymi , teraz nie , nie wiem jak inni ale widze ze na liste wpisały sie osoby które troszke fotografują juz , przynajmniej te które znam dlatego zarzuciłem temat spotkania niestudyjnego .
                          T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Komentarz

• aligator16
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 457

No niestety wszystkim dogodzić się nie da, jednym coś te spotkania dały, innym nie. Co do studyjnych spotkań, ja odpadam raczej przy organizacji takiego czegoś, zmieniłem studio i musiałoby mi się to bardzo opłacać. Ogólnie mogę pomóc/zorganizować te lofty jeśli będą chętni, jako uczestnik raczej odpadam z pewnych względów

Komentarz

• RTSiak
                              Uzależniony
                              • 2010
                              • 635

Temat Foto Dejów na razie podrzuciłem Obiektywnej. Oni jednak nie mają osobowości prawnej co stanowi duży problem jeśli chodzi o dogadywanie się z tymi wszystkimi instytucjami operującymi obiektami, które by nas interesowały. Szukam dalej.
                              Ostatnio edytowany przez RTSiak; 35391.

Komentarz

• RTSiak
                                Uzależniony
                                • 2010
                                • 635

Mam pilną sprawe. Szukam kogoś z Łodzi, kto posiada 1d (obojętne czy 1d2/3/4... X ) i mógłby się spotkać chociaż na 10min, obojętne gdzie (manufaktura albo jakieś inne miejsce w centrum, albo mogę nawet podjecać gdzieś dalej) i udostępnić mi na kilka chwil puszke. Bardzo chciałbym przetestować na 1dynce moją sigme 120-300OS. Chce sprawdzić jaka będzie różnica w pracy AF w porównaniu do mojego 7d z którym ta sigma chyba za bardzo się nie dogaduje;/. Dla zainteresowanego moge w zamian podrzucić też do testów sigme 8-16 i oczywiście będzie można przestrzelić samemu 120-300/2.8

Komentarz

Pracuję...
                                X