Łódzcy Canonierzy i nie tylko odliczcie się ;-)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • analogforever
    Uzależniony
    • 2008
    • 675

ja osobiście wolałbym pofotografować zamiast siedzieć w pubie przy piwku,w ten weekend to autentycznie też nie dam rady.

Aligator16
    czy masz możliwość zająć się tym wynajęciem modelki / modelek i jakiegoś taniego studia ? ,ja nie mam takich kontaktów jako amator-hobbysta.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Komentarz

• szuler
      Uzależniony
      • 2007
      • 829

możecie mnie dopisać do tego studia, ale moje wcześniejsze propozycje nadal są aktualne
      A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• wojkij
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1915

Za parę dni dam info o studiu po kosztach, zapytam znajomego wcześniej by nie obiecywać i później odwoływać bo okaże się ze jednak odmawia
        www.kwapisz.org

Komentarz

• aligator16
          Początki nałogu
          • 2008
          • 457

wojkij - jakie i gdzie to studio?

Ja zazwyczaj korzystam z dosyć taniego, i przy tym dosyć przestronnego i dobrze wyposażonego studia:

Mały haczyk: jest to studio admina forum Nikona Ale myślę że da się to przeżyć :P

Ogólnie mogę się tym zająć, powiedzcie tylko jak wy to sobie widzicie

Komentarz

• 3voQ
            Bywalec
            • 2007
            • 128

Pomysły doskonałe muszę przyznać!

jako alernatywę możemy skorzytać również ze studia naszego wspólnego kolegi
            "MM-architekci z forum:

trzeba by taką akcję zorganizować odpowiednio wcześniej, zaplanować jakbyśmy to widzieli, umówić modelki, przygotować je na ten dzień (czy też kilka godzin), później wspólna obróbka, analiza (myślę, że wiele w ten sposób można się nauczyć). Taki seans można zakończyć piwkiem....czyli połączenie dwóch pomysłów: focenie zalane zimnym browarkiem=]

Piotr.

P.S. Czy to admin Nikona czy Sony czy też też firmy Tata, ważne, żeby studio było zgodnie z naszymi wymaganiami i nie drogo. Jak gość będzie do dogadania to zawsze możemy później w przyszłości powtarzać takie akcje.
            3voQ

EOS 5D mk II 5D 500D soiki 16-400 [1.4-2.8] balast

----------------------------------------------------------------
            Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia

Komentarz

• ad@mo
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 48

Mnie również możecie dopisać do listy chętnych na studio
              C5DmkII + C24-85mm f/1.2-1.4 + Fuji X100

Komentarz

• wojkij
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1915

Hmm, opcja studia digital.pl to chyba najlepszy pomysł, wygląda to dość profesjonalnie a cena atrakcyjna. Przy takich zlotach nie ma co iść na kompromisy.

Tak przy okazji - znalazłem(a raczej polecił mi Sevenoo z forum nikona, dzięki) super pomieszczenie pod prywatne studio. Duże(40m2/4m wysokości), przestronne i ciepłe lokum jakieś 300m od piotrkowskiej. Koszt to około 560pln za czynsz + 40-150pln za ogrzewanie w sezonie grzewczym(w zależności od mrozów). Jedyna inwestycja potrzebna na wstępie to jakieś karnisze i wykładzina(no i sprzęt do błyskania we własnym zakresie, mogę użyczać modyfikatory pod bowensa -softy, okte, dish, snoty, parasolki i światłomierz w razie czego.

Na 2-3-4 osoby wyszła by miesięcznie śmieszna kwota. Jeśli ktoś chciałby mieć własne, prywatne studio i wynająć je razem ze mną to zapraszam prv.
                Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
                www.kwapisz.org

Komentarz

• aligator16
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 457

wojkij - kurde dobry pomysł, ale teraz niezbyt mi to pasuje... delikatna zmiana sprzętu i każdy grosz się liczy... dla mnie - w przyszłym roku na lato byłoby idealnie

A co do digital.pl - znalazłem na yt mały backstage w tym studio - obejrzyjcie sobie

W każdym bądź razie trudno w łodzi szukać studia z takim metrażem i wyposażeniem za taką cenę

Macie jakieś pomysły co do samych zdjęć? Bo już szukałbym modelki-ek i jakiejś wizażystki.

Komentarz

• MM-architekci
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2227

mozna u nas w studiu zrobic spotkanie , kwestia ile osob mialo by byc i ile do focenia , bo miejsca poki co ograniczone , wiec koszta by bylo ewentualnie na modelke/wizaz , a w sumie to sam wizac bo modele sie zalatwi ;]

co do digital plusem miejsce , minusem sprzet , ciezko sie pracuje swobodnie jak ani disha zdjac , ani boom ustawic bo tak i juz heh
                    no comment...

Komentarz

• aligator16
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 457

Michał - co masz na myśli z ustawieniem booma? Fakt potrzeba do tego kombinerek i trochę siły ale się da

Komentarz

• MM-architekci
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2227

no Piter marudzi ze nie ruszac , softa zdjac nie daje , imho ja co chcialem cos zrobic to byl problem ;]
                        no comment...

Komentarz

• aligator16
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 457

Dobra wyliczyłem że będzie min 10 osób (razem z 2 modelkami i wizażem).

To jak bierzemy digital czy idziemy do Michała? (chyba ciasno trochę będzie)
                          W każdym bądź razie 7.11 studio jest wolne cały dzień, niedziela - 8.11 jest już zajęta. Wolałbym już teraz zarezerwować żeby później problemów nie było - piszcie czy wam pasuje

Komentarz

• Blackrado
                            Coś już napisał
                            • 2008
                            • 91

Można się jeszcze dopisać do tego studia?
                            http://gosiawojna.pl/

Komentarz

• aligator16
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 457

Jasne, zapraszamy

Komentarz

• MM-architekci
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2227