Tak - 24-70 F2,8 L
Pozdr.
Tak - 24-70 F2,8 L
Pozdr.
Analog a gdzie Twoje zdjęcia?![]()
to troche złożona sprawa,na razie wziąłem się niezbyt udanie za B&W, ale jeden fajny film przewołałem (gadałem przez telefon i zapomniałem o koreksie) ,ciężko coś teraz będzie z tego wyciągnąć,do skanowania negatywu nawet nie ma co podchodzić ,spróbuje zrobiś na papier i zeskanować odbitki.
Za kolor jeszcze się nie wziąłem,filmy co prawda wywołane i jest klika fajnych zdjęć, ale nie chce skanować skanerem fotograficznym bo mi rysuje negatyw ,a zależy mi aby te zdjęcia mieć na papierze ,jak będą to zeskanuje odbitki,ale to jeszcze potrwa troche,w każdym razie kadry bedą z założenia podobne do Waszych .![]()
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
o i ja jeszcze znalazłem - Zuza + blenda
powiedzcie mi dlaczego na fotosiku zdjęcia są ostre a tu tracą na jakości
podaje bezpośredni link
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9db0c7d59.html
(widać zwłaszcza na rzęsach)
Ostatnio edytowane przez bucefal14 ; 15-11-2009 o 18:45
Ludzie listy noszą...
i tu i tu masz zdjecie ostre , wydaje ci sie tylko
no comment...
ta ,autentycznie to na fotosiku minimalnie ostrzejsze w odbiorze ale chyba też bardziej kontrastowe.Jednak cyfra to nie zupełnie zera i jedynki jak się niektórym wydaje ,tylko pewnie znane lub nie znane albo zatajane z przyczyn marketingowych zniekształcenia sygnału. :-P
może CB lub dostarczyciel internetu ma w silniku jakąś kompresje,trzeba by spytać jakiegoś moda lub admina.
Ostatnio edytowane przez analogforever ; 15-11-2009 o 19:10
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
Przyznać się Panowie, który ma moją kartę Sandiska 8GB :-P, bo będzie mi potrzebna na najbliższy weekend.
Ja mam, ja mam:-)
ad@mo dzwoniłem dzisiaj do ciebie około 15 ale nie odbierałeś:-) Mój nr 516 00 123 7. Puść mi sygnał to zadzwonię.
3voQ
Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast
----------------------------------------------------------------
Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia
Piotr dzwoniłeś do mnie dziś o 15 - przepraszam, że nie oddzwoniłem, ale w pracy byłb taki zap.... że zupełnie mi z głowy wyleciało.
Pozdrawiam
Irek
C5DmkII+16-35L+70-200L(is)+S580EXII+NB100