Mnie również możecie dopisać do listy chętnych na studio![]()
Mnie również możecie dopisać do listy chętnych na studio![]()
C5DmkII + C24-85mm f/1.2-1.4 + Fuji X100
Hmm, opcja studia digital.pl to chyba najlepszy pomysł, wygląda to dość profesjonalnie a cena atrakcyjna. Przy takich zlotach nie ma co iść na kompromisy.
Tak przy okazji - znalazłem(a raczej polecił mi Sevenoo z forum nikona, dzięki) super pomieszczenie pod prywatne studio. Duże(40m2/4m wysokości), przestronne i ciepłe lokum jakieś 300m od piotrkowskiej. Koszt to około 560pln za czynsz + 40-150pln za ogrzewanie w sezonie grzewczym(w zależności od mrozów). Jedyna inwestycja potrzebna na wstępie to jakieś karnisze i wykładzina(no i sprzęt do błyskania we własnym zakresie, mogę użyczać modyfikatory pod bowensa -softy, okte, dish, snoty, parasolki i światłomierz w razie czego
.
Na 2-3-4 osoby wyszła by miesięcznie śmieszna kwota. Jeśli ktoś chciałby mieć własne, prywatne studio i wynająć je razem ze mną to zapraszam prv.
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 26-10-2009 o 12:10
wojkij - kurde dobry pomysł, ale teraz niezbyt mi to pasuje... delikatna zmiana sprzętu i każdy grosz się liczy... dla mnie - w przyszłym roku na lato byłoby idealnie
A co do digital.pl - znalazłem na yt mały backstage w tym studio - obejrzyjcie sobie
http://www.youtube.com/watch?v=2Hkd6HFvEQE
W każdym bądź razie trudno w łodzi szukać studia z takim metrażem i wyposażeniem za taką cenę
Macie jakieś pomysły co do samych zdjęć? Bo już szukałbym modelki-ek i jakiejś wizażystki.
mozna u nas w studiu zrobic spotkanie , kwestia ile osob mialo by byc i ile do focenia , bo miejsca poki co ograniczone , wiec koszta by bylo ewentualnie na modelke/wizaz , a w sumie to sam wizac bo modele sie zalatwi ;]
co do digital plusem miejsce , minusem sprzet, ciezko sie pracuje swobodnie jak ani disha zdjac , ani boom ustawic bo tak i juz heh
no comment...
Michał - co masz na myśli z ustawieniem booma? Fakt potrzeba do tego kombinerek i trochę siły ale się da![]()
no Piter marudzi ze nie ruszac , softa zdjac nie daje , imho ja co chcialem cos zrobic to byl problem ;]
no comment...
Dobra wyliczyłem że będzie min 10 osób (razem z 2 modelkami i wizażem).
To jak bierzemy digital czy idziemy do Michała? (chyba ciasno trochę będzie)
W każdym bądź razie 7.11 studio jest wolne cały dzień, niedziela - 8.11 jest już zajęta. Wolałbym już teraz zarezerwować żeby później problemów nie było - piszcie czy wam pasuje![]()
a to juz jakas lista jest ?
bo jak cos wpasc moge
no comment...